Ten Hag pareert stevige kritiek op Weghorst: 'Uitstekend gespeeld'

Reacties

Wout Weghorst heeft in de thuiswedstrijd van Manchester United tegen Crystal Palace geen indruk kunnen maken. Althans, niet op de Engelse pers. Manager Erik ten Hag was wél opvallend positief over de spits die in de 58ste minuut werd gewisseld.

Ten Hag pareert stevige kritiek op Weghorst: 'Uitstekend gespeeld'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 1
Crystal Palace
Crystal Palace

Ten Hag wisselde Weghorst na nog geen uur spelen met als idee om voorin voor een andere dynamiek te zorgen, vertelde hij bij ViaPlay. 'Om een tegenstander die zich heeft gefocust op Weghorst tegenover een ander type speler te zetten. Het had denk ik direct effect', doelde Ten Hag op de goal van Marcus Rashford, die vanuit de punt van de aanval voor de 2-0 zorgde op aangeven van Luke Shaw. De voor Weghorst ingevallen Alejandro Garnacho was vanaf links gaan spelen, waardoor Rashford kon verhuizen naar het centrum.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In zijn analyse focuste Ten Hag zich op het positieve, in tegenstelling tot verschillende Engelse media. Zo heeft Weghorst in het rapport van Manchester Evening News het laagste cijfer gekregen. 'Een kopbal werd weggetikt door Vicente Guaita, maar verder was het weer een zwak optreden van de Nederlander, die in het samenspel slordig was', luidde de verklaring bij het uitdelen van een 5.

Ten Hag zag het anders: 'Hij heeft uitstekend gespeeld. Hij was sterk in het drukzetten, in het zijn van een aanspeelpunt. We konden doorvoetballen via hem.' Weghorst begon tegen Palace al voor de zesde keer op rij in de basis. Dat had mede te maken met het gesukkel van Anthony Martial, die weer niet fit is. 'Hij heeft een terugval gehad. Hij is niet volledig belastbaar. Ook in wedstrijden waarin hij wel meedeed, is hij eigenlijk nog nooit honderd procent geweest. Zelfs dan voegt hij veel aan ons spel toe. Je kunt je voorstellen hoe dit team kan voetballen als hij er wel bij is en volledig fit is', aldus de manager van de ploeg die afstevent op kwalificatie voor de Champions League.

United heeft inmiddels al dertien keer op rij gewonnen in eigen huis. Dat is de langste reeks sinds een serie die in september 2011 eindigde. Ten Hag kijkt met vertrouwen vooruit, ondanks het drukke programma: 'Als er zoveel wedstrijden zijn, zit er altijd wel eentje tussen die minder is. Uiteindelijk zijn de spelers mensen en geen robots. Soms valt de focus weg en mis je energie, maar dan moet je alsnog een manier vinden om te winnen.'

Bekijk hieronder de samenvatting:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.