Ten Hag kwaad over rood voor Casemiro: 'Dan moet je consequent zijn'

Reacties

Erik ten Hag baalt enorm van de beslissing van scheidsrechter Andre Marriner om Casemiro weg te sturen in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace. Volgens de Manchester United-manager was er bij het uitdelen van kaarten na het opstootje rond Antony sprake van willekeur.

Ten Hag kwaad over rood voor Casemiro: 'Dan moet je consequent zijn'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 1
Crystal Palace
Crystal Palace

Halverwege de tweede helft sloeg de vlam in de pan op Old Trafford, nadat Crystal Palace-speler Jeffrey Schlupp nogal hardhandig Antony over de zijlijn had gewerkt. De ex-Ajacied eindigde tegen de boarding, waarna het duwen en trekken begon. Casemiro greep bij het opstootje tegenstander Will Hughes naar de keel, zo zag de VAR. Antony en Schlupp kregen geel en Casemiro moest met direct rood vertrekken.

Dat laatste was onterecht, meent de boze Ten Hag. 'Het gaat om inconsequentheid. Uit bij Palace werd Martínez het licht uit de ogen geslagen. Toen was er geen ingreep van de VAR. Bij het akkefietje nu hadden veel spelers een kaart kunnen krijgen. Maar het begon met een zware overtreding waarbij er een heel grote kans was op een ernstige blessure. Daar wordt niet op ingegrepen, dat is vervelend', deed de Nederlandse coach zijn verhaal tegenover ViaPlay.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag legde uit dat Casemiro zijn tegenstander naar de keel greep omdat hij juist opkwam voor een ploeggenoot. 'Onze spelers moeten zich beheersen, maar ik ben er wel blij mee hoe ze daar als team staan. Dat ze voor elkaar opkomen. Als je het beeld stilzet, zie je dat hij probeert onze speler te beschermen. Meerdere spelers gingen de grens over. Als je dan ingrijpt, dan moet je consequent zijn', luidde zijn conclusie.

Door de directe rode kaart moet Ten Hag zijn belangrijke controleur drie duels missen. Casemiro is niet inzetbaar thuis tegen Leeds United, in de uitwedstrijd tegen Leeds vier dagen later en op 19 februari in het duel met Leicester City op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.