Ten Hag legt uit dat afwezigheid Sancho ook een mentale oorzaak heeft

Reacties

Erik ten Hag verwacht miljoenenaankoop Jadon Sancho voorlopig nog niet terug te zien bij Manchester United. Volgens de Nederlandse oefenmeester is de lange afwezigheid van zijn pupil vooral ook een mentale kwestie.

Ten Hag legt uit dat afwezigheid Sancho ook een mentale oorzaak heeft
© Pro Shots

Sancho begon goed aan het seizoen. Met drie doelpunten voor de interlandbreak in september onderscheidde de voor honderd miljoen euro van Dortmund overgekomen aanvaller zich. Sinds het 2-2 gelijkspel met Chelsea op 22 oktober heeft hij echter geen wedstrijd meer gespeeld.

In gesprek met The Athletic ging Ten Hag in op de lastige situatie waarin de 22-jarige Engelsman verkeert. 'Hij heeft in het begin van de competitie een paar goede wedstrijden gespeeld, maar daarna zakte zijn niveau terug. Soms weet je niet wat de oorzaak daarvan is.'

'Het is een combinatie van fysiek en mentaal. We proberen te onderzoeken wat er aan de hand is en hem snel weer terug te krijgen', aldus de voormalige Ajax-trainer.

Ten Hag geeft aan verschillende gesprekken met Sancho te hebben gehad, maar dat een oplossing voorlopig nog niet in zicht is. 'We hebben hem niet gezien in de laatste wedstrijden voor United omdat hij niet fit genoeg was. Hij moet eerst de individuele training afmaken. We willen hem zo snel mogelijk terugbrengen, maar ik kan geen prognose geven wanneer dat zal zijn', aldus Ten Hag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer J. Sancho
Meer over J. Sancho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.