Ten Hag baalt van Neres en slecht spel Ajax

Reacties

Erik ten Hag is allesbehalve tevreden over het thuisduel van Ajax met Fortuna (5-2). Hoewel de Amsterdammers uiteindelijk ruim wonnen, zag de coach een hoop misgaan.

Ten Hag baalt van Neres en slecht spel Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 2
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

'Een onnodig moeilijke wedstrijd', zo concludeerde Ten Hag voor de camera van FOX Sports. 'Het verschil in klasse wordt uiteindelijk wel uitgedrukt, maar we hebben onnodig energie verspeeld', zo keek hij al met een schuin oog naar het duel van dinsdag met Midtjylland in de Champions League.

'Het was zeker niet scherp', zo baalde Ten Hag van het begin van zijn ploeg. 'Het was heel ongeconcentreerd. We komen onnodig op achterstand. Dat mag ook echt niet. We stonden in de restverdediging niet goed, Flemming mag zomaar overal doorheen dribbelen. Dat mag niet op ons niveau. We hebben vandaag heel veel kansen gecreëerd, maar de scherpte was er niet. Zowel in de box van de tegenstander als ons eigen zestienmetergebied was het onvoldoende.'

Ajax benutte liefst drie, waarvan twee door Fortuna flink betwiste, strafschoppen. Ten Hag: 'We moeten die penalty's niet nodig hebben om tot een hoge score uit te lopen', aldus de Ajax-trainer, die van onterechte beslissingen niets wilde weten bij de drie momenten. 'Ik heb ze teruggezien en dacht dat het wel penalty’s waren.'

Neres
Het moment waarbij David Neres licht natrapte, had Ten Hag niet gezien. Hij werd met de beelden geconfronteerd. 'Dit moet hij niet doen', zo luidde zijn commentaar. Op de vraag of het natrappen was, gaf hij vervolgens geen antwoord. 'Dit moet hij niet doen', herhaalde Ten Hag. Of de Braziliaan al dan niet door ingrijpen van de VAR rood had moeten hebben? 'Dat oordeel laat ik aan jou', wendde hij zich tot de interviewer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag, die nog geen nieuws kon geven over de blessure van Noussair Mazraoui, zag tot slot wel een mooi moment. Quincy Promes mocht van Dusan Tadic een strafschop nemen. 'Dat zegt dat het in de groep goed zit. Dat ze elkaar wat gunnen. Tegen Liverpool stond Promes een paar keer op de goede positie, maar maakte hij die goal niet. Die heeft hij nodig om over dat dode punt heen te komen. Ik hoop dat dit hem helpt.'

Overigens zette Ajax met de vijf goals van vanavond ook een voor Ten Hag fraaie mijlpaal neer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Neres
Meer over Neres
Meer Q. Promes
Meer over Q. Promes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.