FC Midtjylland incasseert gevoelige tik in aanloop naar Ajax-bezoek

Drie dagen voor het Champions League-duel met Ajax heeft FC Midtjylland een pijnlijke nederlaag geleden. FC Nordsjaelland boekte zaterdag een overtuigende zege.

FC Nordsjælland
4 - 1
FC Midtjylland

FC Midtjylland krijgt dinsdag bezoek van Ajax in de Champions League, waar de eerste twee duels tot stevige nederlagen leidden. In eigen land ging het de regerend kampioen een stuk meer voor de wind. Na een valse start volgden vier zeges en één gelijkspel, waardoor het zich koploper mocht noemen van de Super Liga.

FC Nordsjaelland gaf FC Midtjylland zaterdag veel stof tot nadenken. De thuisclub profiteerde in de elfde minuut van een fout in de opbouw. Abu Francis haalde trekker over. Dat deed hij op slag van rust ook op schitterende wijze. Met een schot in de verre kruising herstelde hij de voorsprong, die na ruim een half uur door toedoen van Anders Dreyer nog ongedaan was gemaakt.

FC Midtjylland kon na rust de schade niet repareren. De Ajax-opponent incasseerde vroeg in de tweede helft een derde goal. Martin Frese kreeg vervolgens navolging van Kamal Deen Sulemana, waardoor de ploeg van trainer Brian Priske met een 4-1 nederlaag de voorbereiding op het Amsterdamse bezoek begint.