Ajax gewaarschuwd voor Midtjylland: 'Iedere ploeg krijgt het hier lastig tegen'

Reacties

Ajax haalde uit de eerste twee groepswedstrijden van dit Champions League-avontuur maar één punt, wat betekent dat er volgende week gewoon gewonnen moet worden van FC Midtjylland. Dat lijkt echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. De Denen kijken in ieder geval met veel vertrouwen naar Ajax-thuis uit.

Ajax gewaarschuwd voor Midtjylland: 'Iedere ploeg krijgt het hier lastig tegen'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Midtjylland verloor dinsdag met 2-0 van Liverpool, maar ging met opgeheven hoofd het veld af. De underdog bood goed partij aan de kampioen van Engeland en kreeg zelfs grote kansen om op voorsprong te komen. Bovendien zat het verdedigend wel goed bij Midtjylland: Liverpool wist in de eerste helft geen een keer op doel te schieten. Dat was al twee jaar niet meer gebeurd op Anfield.

'Ze hebben vanavond laten zien wat voor team ze zijn', zei Liverpool-coach Jürgen Klopp tegen TV3. 'Veel respect, veel respect. Wow! Iedere ploeg die tegen Midtjylland speelt zal het lastig krijgen, want het is een goed georganiseerd elftal, dat vol moed speelt. Een écht voetbalteam, dat het verdient om in de Champions League te spelen', waarschuwde hij Ajax.

In de Deense media is men, ondanks de nederlaag, ook lyrisch over het spel van Midtjylland. 'Ja, Liverpool kreeg de verwachte overwinning, maar Midtjylland nam iets mee naar huis wat minstens zo belangrijk is: het respect van de buitenwereld en het terugwinnen van het zelfrespect', schrijft Ekstrabladet bijvoorbeeld. Na de kansloze 0-4 nederlaag tegen Atalanta Bergamo in de eerste speelronde, kwam Midtjylland op Anfield een stuk beter voor de dag.

'De Deense kampioen heeft verloren, maar is in stijl ingecheckt in de Champions League', concludeert Politiken. BT beoordeelde drie spelers van Midtjylland met een 8. 'Midtjylland flirtte lang met een sensatie op Anfield, maar uiteindelijk doorstond Liverpool de storm tegen de heldhaftige Deense middenvelders', zo schrijft de krant.

Centrale verdediger Erik Sviatchenko was trots op zijn ploeg. 'We hebben laten zien dat we hebben geleerd van de negentig minuten tegen Atalanta', stelde hij. Daar was hoofdtrainer Brian Priske het mee eens: 'De ploeg heeft vandaag bewezen dat we meekunnen in de Champions League.' Het laatste woord is aan aanvoerder Anders Dreyer. 'Er was een kans om als underdog de voetbalwereld te verrassen, maar we moeten nu gewoon de goede dingen uit deze wedstrijd meenemen naar Ajax. Hopelijk kunnen we het daar weer goed doen, maar dan wel punten pakken.'

FC Midtjylland
FC Midtjylland
1 - 2
Ajax
Ajax
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Midtjylland
Meer over FC Midtjylland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.