Olsson zet stappen na hersenaandoening, volledig herstel blijft onzeker

Reacties

Kristoffer Olsson boekt vooruitgang in zijn herstel. De speler van FC Midtjylland belandde eerder dit jaar in het ziekenhuis met een acute hersenaandoening. De Zweeds international heeft zijn motorische functies en verbale vaardigheden terug.

Olsson zet stappen na hersenaandoening, volledig herstel blijft onzeker

Midtjylland maakte in februari melding van de hersenaandoening van Olsson. Over de gevolgen voor de voormalig speler van Arsenal en Anderlecht was nog niets duidelijk. Een maand geleden maakte de Deense club bekend dat Olsson van de beademing was gehaald en dat zijn revalidatietraject in gang was gezet. Inmiddels is duidelijk dat er sprake is van vooruitgang. Olsson traint zijn loopfunctie en is in staat om zelfstandig te eten.

Dat neemt niet weg dat er nog altijd cognitieve uitdagingen zijn. 'De prognose voor een volledig herstel blijft onzeker', meldt Midtjylland op het digitale thuis. 'Maar de specialisten van het behandelcentrum zijn positief over de stappen die Kristoffer heeft gezet. Hij zet zijn revalidatie voort in het Hammel Neurocenter, waar hij een gerichte behandeling ondergaat en de ondersteuning krijgt die hij nodig heeft.'

Inspiratie voor iedereen
Olsson kwam dit seizoen dertien keer in actie voor Midtjylland in de Deense competitie, allemaal als basisspeler. De 28-jarige middenvelder is daarnaast Zweeds international. 'Het is adembenemend om de strijd van Kristoffer tegen de ziekte te aanschouwen', zegt CEO Claus Steinlein. 'Zijn positieve houding, vechtlust en onvermoeibare wil om te winnen zijn een inspiratie voor ons allemaal.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.