Waarschuwing voor Ajax: Atalanta veel te goed voor Midtjylland

Reacties

Atalanta Bergamo heeft in de Champions League-poule van Ajax een soevereine start beleefd. De Italianen swingden langs het Deense Midtjylland.

Waarschuwing voor Ajax: Atalanta veel te goed voor Midtjylland
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
0 - 4
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Gelijktijdig met Ajax-Liverpool werd in Denemarken ook afgetrapt. Op papier was Atalanta de favoriet en al snel liet de ploeg van basisspelers Marten de Roon, Robin Gosens en Hans Hateboer dat ook op het veld overduidelijk zien. Atalanta drukte de thuisploeg weg en rook diverse keren aan een openingsdoelpunt. Zo raakte Duvan Zapata de paal na een kwartier.

Er was geen houden meer aan voor Midtjylland, dat halverwege het eerste bedrijf bezweek. Cristian Romero legde de bal met het hoofd klaar voor Zapata, die koeltjes in de verre hoek afrondde: 0-1.

Even schrok Atalanta nog van een grote kopkans voor Frank Onyeka, maar vervolgens beslisten de Italianen het duel al voor rust. Met een fantastische afstandsknal zette Alejandro 'Papu' Gómez de 0-2 op het scorebord. Bepaald niet de eerste keer dat de aanvoerder van de voetbalmachine uit Bergamo dat kunstje liet zien. Luis Muriel bepaalde uiteindelijk de ruststand. Doelman Jesper Hansen mocht zich dat aanrekenen, want hij had na een knal van Zapata onnodig een rebound toegestaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust hoefde Atalanta niet bepaald gas meer te geven en kreeg Midtjylland het niet meer voor elkaar wat terug te doen. Voor Sam Lammers was het teleurstellend dat hij in het toch al besliste duel niet nog even mocht invallen. Kort na de vijfde wissel zag de Nederlander vanaf de bank hoe Aleksey Miranchuk de eindstand bepaalde. Hij krulde de bal fraai in de bovenhoek. Even daarvoor had Josip Ilicic met zijn inzet nog de paal geraakt.

Zo weet Ajax waar het aan toe is. Over zes dagen staat het bezoek aan Bergamo op het menu voor de Amsterdammers. 

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer FC Midtjylland
Meer over FC Midtjylland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.