Liverpool grijpt pas na entree Wijnaldum de macht in groep met Ajax

Reacties

Liverpool heeft dinsdagavond in eigen huis goede zaken gedaan in Groep D van de Champions League. Door de winst op FC Midtjylland en het resultaat in Italië bij Atalanta Bergamo – Ajax gaat de eindwinnaar van vorig jaar alleen aan kop.

Liverpool grijpt pas na entree Wijnaldum de macht in groep met Ajax
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Met name voorin gunde Liverpool-manager Jürgen Klopp spelers rust: het supertrio Sadio Mané, Mohamed Salah en Roberto Firmino begon op de bank, in plaats daarvan speelden Diogo Jota, Xherdan Shaqiri en Divock Origi. Op het middenveld ontbrak Georginio Wijnaldum en kreeg Takumi Minamino weer eens een basisplaats. Fabinho was net als tegen Ajax (0-1 zege) de vervanger van de geblesseerde Virgil van Dijk centraal achterin.

Lang stond de Braziliaan echter niet in het veld, na een half uur moest hij al met een blessure naar de kant. De negentienjarige Rhys Williams kwam in het veld, waardoor Liverpool opeens met een zeer jonge defensieve lijn (gemiddeld 22,5 jaar) tegenover Midtjylland stond. Dit alles hielp een al ernstig verzwakt Liverpool niet, in de eerste helft werd er geen enkel schot tussen de palen geproduceerd.

Klopp, die razendsnel naar binnen ging na het laatste fluitsignaal van de eerste helft, greep in door Wijnaldum te brengen en de komst van de Nederlander sorteerde meteen effect. Wijnaldum vond de opening op rechts bij Trent Alexander-Arnold, die na snel combinatiewerk Jota in stelling bracht vlak voor het doel: 1-0. Voor Liverpool was dit het 10 duizendste doelpunt in het 128-jarige bestaan van de club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Om aan alle onzekerheid een einde te maken wilde Klopp ook graag goal nummer 10.001 zien op Anfield en dus bracht hij Salah en Mané in na een uur, voor de teleurstellende Origi en Minamino. Ook met de supersterren in het veld kon Liverpool niet zeggen dat het de zwakkere broeder in de Champions League erg in de problemen bracht. Sterker nog: vlak voor tijd kreeg Midtjylland via voormalig SC Heerenveen-speler Anders Dreyer een zeer grote kans op de 1-1. Hij speelde Joe Gomez op geweldige wijze uit, maar zijn stiftje eindigde in het zijnet. Kort na dat moment kreeg Liverpool meer dan waar het recht op had: een ruimere overwinning. Verdediger Paulinho legde Salah neer in het strafschopgebied en de Egyptenaar zelf maakte geen fout vanaf elf meter. Met zijn 23ste treffer in de Champions League bepaalde hij de eindstand op 2-0.

Door de kleine zege grijpt Liverpool de macht in Groep D, in de andere wedstrijd speelden Atalanta en Ajax immers met 2-2 gelijk tegen elkaar. Hierdoor is Liverpool als enige club zonder puntenverlies na twee duels, Atalanta staat op vier punten en Ajax staat boven het puntloze Midtjylland derde met één punt.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.