Ten Hag: Ajax wilde Lazovic-scenario voorkomen met aantrekken Idrissi

Reacties

Erik ten Hag sluit niet uit dat Oussama Idrissi zondag al zijn debuut maakt voor Ajax in het thuisduel met FC Utrecht. De trainer van de Amsterdammers is blij dat de voormalig speler van AZ op huurbasis is overgekomen van Sevilla.

Ten Hag: Ajax wilde Lazovic-scenario voorkomen met aantrekken Idrissi
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

'Natuurlijk ben ik daar blij mee', zei Ten Hag. 'Die kans kwam voorbij. Dat is natuurlijk een uitstekende speler. Dat past ons heel goed. Ook gezien de verregaande interesse van Spartak Moskou in Quincy Promes. Als zo'n kans zich dan voordoet, dan vonden wij dat we daar op moesten inspelen. Bij PSV had het vertrek van Danko Lazovic na de transferwindow ooit ook grote consequenties, daarom hebben we proactief gehandeld.'

Erik ten Hag was assistent van Fred Rutten bij PSV toen de club Danko Lazovic in de winter van 2010 aan Zenit Sint-Petersburg verkocht, terwijl de transferperiode in Nederland al gesloten was. Daarna gaf PSV de koppositie en dus de titel uit handen.
© Pro Shots
Erik ten Hag was assistent van Fred Rutten bij PSV toen de club Danko Lazovic in de winter van 2010 aan Zenit Sint-Petersburg verkocht, terwijl de transferperiode in Nederland al gesloten was. Daarna gaf PSV de koppositie en dus de titel uit handen.

Promes kan nog tot 25 februari vertrekken, maar Ten Hag hoopt vooral dat zijn speler gelukkig is. 'De speler gaat mij aan het hart, ik hoop dat al mijn spelers gelukkig zijn. Dat Haller door een administratieve fout niet is ingeschreven voor de Europa League, is ook geen extra reden de international toch in Amsterdam te houden. Met Brian Brobbey, Zakaria Labyad, Lassina Traoré en ook Dusan Tadic zijn er voldoende alternatieven.

Ten Hag kon nog niet zeggen of Promes er zondag tegen Utrecht bij is. Die beslissing valt zaterdag. Hetzelfde gaat op voor Idrissi, die op de eerste training een goede indruk maakte. 'We weten dat hij na zijn overgang van AZ naar Sevilla niet zo heel veel heeft gespeeld. Trainingen heeft hij wel allemaal meegedaan, maar dat is nog geen wedstrijd. Dat heeft hij nu dus vooral nodig. Maar hij zou zeker kunnen beginnen', aldus Ten Hag.

Kudus
Ook Mohammed Kudus is zondag mogelijk weer inzetbaar. De Ghanees maakte begin dit jaar tegen PSV zijn rentree van een meniscusblessure, maar kreeg daarna een terugslag. 'Hij heeft tot nu toe de hele week getraind. Het ziet er goed uit. Zoals het er nu naar uitziet, als hij geen reactie krijgt, kunnen we hem zondag in de wedstrijdselectie opnemen', zei Ten Hag. Of Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico er bij kunnen zijn, wist hij nog niet.

Het drukke programma van Ajax speelt een belangrijke rol in de keuzes van Ten Hag. Zo wacht woensdag al weer PSV in het bekertoernooi. 'We zullen per wedstrijd keuzes maken, rekening houdend met de belastbaarheid van de speler en met de tactiek. Maar de eerstvolgende wedstrijd is altijd de grootste. We weten hoe FC Utrecht hier naartoe komt. Als we zondag niet goed zijn, hebben we een probleem. We moeten zondag klaar zijn.'

Álvarez
Wie voorlopig in ieder geval deel lijkt uit te maken van de plannen van Ten Hag, is Edson Álvarez. De Mexicaan veroverde in januari zijn plek in het elftal. 'Ik ben altijd heel erg tevreden geweest over Álvarez. Natuurlijk konden er dingen beter met het vooruit voetballen, maar hij is heel belangrijk met zijn positionering, zijn intercepties, duelkracht en de spirit die hij in het team brengt. Maar ook in het meevoetballen is hij beter geworden.'

Tijdens De Pak Schaal Podcast gaan we op tal van lopende zaken bij Ajax in. Beluister heel de podcast via Spotify, Apple- of Google Podcasts. Of hieronder:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Ajax - FC Utrecht?
  • 67% Zege Ajax (574 stemmen)
  • 12% Gelijkspel (100 stemmen)
  • 21% Zege FC Utrecht (183 stemmen)
Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer O. Idrissi
Meer over O. Idrissi
Meer M. Kudus
Meer over M. Kudus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.