Voor Giovanni van Bronckhorst was zijn eerste Old Firm als oefenmeester er een om snel te vergeten. De trainer van Rangers FC ging op bezoek bij Celtic kansloos onderuit. Tot grote irritatie bij Van Bronckhorst zelf.

Celtic
Celtic
3 - 0
Glasgow Rangers

'Die eerste helft was niet iets wat ik aan heb zien komen', gaf de verslagen trainer na afloop aan. Na 45 minuten voetbal in een moordend tempo keek zijn ploeg al tegen een 3-0 achterstand aan. 'Toen het eerste fluitsignaal klonk, hebben we staan wachten tot de eerste treffer binnen viel.'

Dat duurde een krappe vijf minuten. En daarna was het niet klaar, want Rangers kwam er niet aan te pas. 'We verdienden het om 3-0 achter te staan bij rust. We stopten bij de eerste goal zelfs tot de scheidsrechter affloot, maar dat deed hij niet. Dat vond ik echt onbegrijpelijk van mijn ploeg.'

'Dit is enorm teleurstellend', vertelde de oefenmeester na zijn eerste nederlaag in dienst van zijn werkgever. Na een vlekkeloze start heeft zijn ploeg plots de koppositie in de competitie uit handen gegeven. En dat nota bene op bezoek bij de aartsrivaal. 'We wisten wat voor atmosfeer het zou zijn, kenden de druk en ambiance die we zouden treffen, maar we waren er niet klaar voor.'

Van Bronckhorst nam na afloop geen blad voor de mond. Zijn ploeg moest het na de kansloze nederlaag stevig ontgelden. 'De manier hoe we goals weggaven, dat was het ontbreken van scherpte. We waren niet klaar voor dit gevecht. Die eerste helft... Ongelofelijk.'

Door de nederlaag moet regerend landskampioen Rangers in de achtervolging in de Schotse titelstrijd. Concurrent Celtic verdedigt na de onderlinge strijd woensdagavond een voorsprong van een punt.