Celtic viert titel met klinkende zege, Giakoumakis topscorer door eindsprint

Celtic heeft het seizoen zaterdagmiddag in stijl afgesloten. De kampioen van Schotland zette Motherwell met klinkende cijfers aan de kant. Georgios Giakoumakis scoorde twee keer, waarvan één keer met een omhaal, en kroonde zich nog tot topscorer. Ook het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst won.

Celtic
Celtic
6 - 0
Motherwell
Motherwell

Celtic stelde afgelopen woensdag de landstitel al veilig mede door een goal van Giakoumakis. Drie dagen later was de Griekse ex-topscorer van de Eredivisie wederom twee keer trefzeker, waardoor hij het Premiership afsluit met dertien treffers. Het stond al 4-0 door goals van Kyogo Furuhashi (2), David Turnbull en Jota, toen Giakoumakis met een omhaal de score nog verder opvoerde. Ook het slotakkoord in de extra tijd was voor de voormalig aanvaller van VVV-Venlo, waardoor hij Regan Charles-Cook (Ross County) nog achterhaalde op de topscorerslijst.

Heart of Midlothian
1 - 3
Glasgow Rangers

Rangers draaide tegelijkertijd met een B-team warm voor de Europa League-finale van komende woensdag tegen Eintracht Frankfurt. Heart of Midlothian kwam nog wel op voorsprong via Peter Haring, maar nog voor rust stelde de ploeg van Van Bronckhorst orde op zaken. Cedric Itten tekende met een kopbal uit een corner van Alex Lowry voor de gelijkmaker, waarna Lowry zelf nog voor rust de 1-2 maakte. Cole McKinnon tekende met zijn eerste goal voor de eindstand. Rangers eindigde het duel met zeven spelers uit de jeugdopleiding.