Celtic wint het titelgevecht met Rangers mede dankzij Giakoumakis

Celtic heeft zich woensdagavond voor de 52ste keer in de clubgeschiedenis tot kampioen van Schotland gekroond. De aartsrivaal van het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst had aan een gelijkspel bij Dundee United genoeg.

Dundee United
1 - 1
Celtic
Celtic

Celtic had bij het ingaan van de 37ste speelronde een voorsprong van zes punten op Rangers. Het moest wel heel gek lopen, wilde de ploeg van Van Bronckhorst nog kampioen kunnen worden. Celtic overtuigde niet op Tannadice Park, maar deed in Dundee wel genoeg om de titel binnen te slepen.

Dat was voor een groot deel te danken aan Georgios Giakoumakis. De voormalige goalgetter van VVV-Venlo zorgde in de 53ste minuut op aangeven van Anthony Ralston voor de 0-1. Voor de 27-jarige Griek was dat al zijn elfde goal van het seizoen in de competitie.

Het lukte Celtic niet om de voorsprong over de streep te trekken. Door een goal van Dylan Levitt pakte de thuisploeg nog een punt. De Manchester United-huurling klopte twintig minuten voor het einde Joe Hart. Het was een klein smetje op een verder schitterende avond voor Celtic. Na het laatste fluitsignaal barstte bij de bezoekers het feest los in Dundee. Celtic heeft Rangers weer onttroond als kampioen van Schotland. The Bhoys grepen vorig seizoen naast de titel, maar waren in de negen seizoenen daarvoor wel de beste in Schotland.

Glasgow Rangers
4 - 1
Ross County
Ross County

Rangers won wel op de avond dat Celtic de titel greep. Het team van Van Bronckhorst maakte in de eerste helft al het verschil tegen Ross County. Scott Wright opende in de dertiende minuut al de score tegen de nummer zes van de kampioenspoule. Er was nog geen halfuur gespeeld toen rechtsback James Tavernier vanaf de strafschopstip al voor de 2-0 tekende.

Van Bronckhorst wisselde vroeg in de tweede helft al volop door, mede met het oog op de Europa League-finale van volgende week woensdag tegen Eintracht Frankfurt. Nadat Jordan White twintig minuten voor het einde voor de aansluitingstreffer zorgde, liep Rangers in de slotfase nog uit naar een ruime zege. Fashion Sakala zorgde voor de 3-1 en Amad Diallo bepaalde de eindstand op 4-1. Zo tankte Rangers nog extra vertrouwen een week voor de grote finale.