Teleurgestelde Ten Hag daagt Man Utd uit om wéér karakter te tonen

Reacties

Erik ten Hag heeft het opgenomen voor David de Gea na diens grote fout in de verloren uitwedstrijd tegen West Ham United. De Manchester United-manager benadrukte hoe belangrijk de doelman dit seizoen is geweest voor zijn team, maar baalde van de consequenties die de blunder had.

Teleurgestelde Ten Hag daagt Man Utd uit om wéér karakter te tonen
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 0
Manchester United
Manchester United

De Gea zat volledig mis bij het enige doelpunt van de wedstrijd. Een afstandsschot van Saïd Benrahma dat geen enkel probleem mocht opleveren, eindigde na gegrabbel zo in het doel van Manchester United. Ten Hag kon na de 1-0 nederlaag niet om dat gespreksonderwerp heen en zei bij de BBC het volgende: 'Fouten zijn onderdeel van het voetbal. Als team moet je daarmee omgaan en de rug rechten. Het is een teamsport. Kijkend naar dit seizoen is hij degene die het vaakst de nul heeft gehouden, ook met hulp van het team. Dit kan gebeuren. In het voetbal moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Koelbloedig
De doelman van United had de pech dat zijn flater niet gecamoufleerd werd door goals aan de andere kant. Het team van Ten Hag miste met name in de openingsfase verschillende grote kansen. 'We moeten koelbloediger zijn', luidde de simpele conclusie van de manager. 'We hebben genoeg gecreëerd en hadden de wedstrijd in onze handen. Maar ik kan mijn team niets kwalijk nemen. Ze hebben alles gegeven.'

Een blik op de ranglijst zal bij menig United-supporter inmiddels tot zorgen leiden. The Red Devils hebben in de laatste vier competitiewedstrijden slechts één keer gewonnen. De voorsprong op nummer vijf Liverpool, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld, is geslonken tot één punt. De vierde plaats die leidt tot een Champions League-ticket staat serieus op het spel. 'In dit seizoen hebben we al enkele grote tegenslagen te verwerken gekregen en telkens hebben we daar sterk op gereageerd. Dus we moeten weer karakter tonen en vooruitkijken. We moeten geen medeleden krijgen met onszelf. Er zijn nog maar vier competitiewedstrijden te gaan. We hebben energie nodig, nu is het zaak om de hoofden weer fris te krijgen en ons weer op te laden', luidde de motiverende boodschap van Ten Hag.

Eerder dit seizoen toonde United inderdaad al vaak karakter. Een halve week na de 7-0 nederlaag bij Liverpool werd in de Europa League overtuigend met 4-1 gewonnen van Real Betis. Drie dagen na de Europa League-uitschakeling door Sevilla plaatste United zich ten koste van Brighton & Hove Albion op Wembley voor de FA Cup-finale. Daarin is Manchester City op 3 juni de tegenstander. Die wedstrijd vormt voor United de afsluiting van het seizoen.

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel tussen West Ham United en Manchester United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.