CL-ticket Man Utd staat op het spel na blunder De Gea

Reacties

Manchester United heeft voor de tweede keer op rij verloren in de Premier League en staat nu serieus onder druk van Liverpool. West Ham United, in de Conference League donderdag de tegenstander van AZ, verraste zondagavond tegen het team van Erik ten Hag.

CL-ticket Man Utd staat op het spel na blunder De Gea
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 0
Manchester United
Manchester United

Liefst vier keer waren de bezoekers uit Manchester in het eerste kwartier al erg dreigend. Een eerste schot van Marcus Rashford ging over het doel van Lukasz Fabianski. De Poolse goalie van The Hammers zag een poging van Bruno Fernandes vervolgens nipt naast gaan. Antony kreeg een paar minuten later een nog grotere kans, maar de rechtsbuiten werkte veel te onrustig af. Terwijl Wout Weghorst de bal terug had gewild, schoot de ex-Ajacied een paar meter naast. In de vijftiende minuut probeerde Christian Eriksen de verre hoek te zoeken, maar ook bij hem ontbrak het aan precisie.

The Red Devils hadden in de eerste helft in totaal elf doelpogingen, maar slechts één van die pogingen was ook daadwerkelijk op doel. West Ham kwam maar tot vier schoten, maar sloeg in de 27ste minuut wel toe en dat was te wijten aan David de Gea. De Spaanse goalie zat op beschamende wijze mis bij een schot van Saïd Benrahma. De West Ham United-aanvaller mocht weliswaar makkelijk opstomen, maar er waren simpelweg geen excuses voor De Gea om zijn fout die tot de 1-0 leidde te verklaren. Een schot met weinig kracht dat in de handen van de doelman had moeten eindigen, eindigde via zijn grabbelende armen in het doel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo liep Manchester United achter de feiten aan in het duel waarin de derde plaats kon worden overgenomen van Newcastle United, dat eerder op de avond had verloren van Arsenal (0-2). In een poging de druk op West Ham op te voeren, haalde Ten Hag in de 57ste minuut Weghorst naar de kant om Anthony Martial te kunnen laten invallen. West Ham zakte terug en Manchester United probeerde met snelle combinaties via Rashford en Martial wat te forceren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Niet het team van Ten Hag, maar West Ham was in die fase het dichtst bij een doelpunt. De in de lucht ijzersterke Tomas Soucek dacht de 2-0 te hebben gemaakt. De treffer werd echter afgekeurd vanwege een overtreding van Michail Antonio op De Gea. Ten Hag nam in de laatste twintig minuten steeds meer risico met omzettingen. Onder anderen Jadon Sancho viel in, maar de dribbelaar wist ook geen ruimte te vinden in de buurt van het strafschopgebied van West Ham. Het team van David Moyes verdedigde met man en macht, in de wetenschap dat een zege waarschijnlijk voldoende zou zijn om verlost te zijn van degradatiezorgen. West Ham trok de voorsprong over de streep en kan zich nu volledig focussen op de uitdaging die donderdag wacht: een thuiswedstrijd tegen AZ in de halve finale van de Conference League.

Voor United worden het mogelijk nog spannende weken in de slotfase van het Premier League-seizoen. De voorsprong op nummer vijf Liverpool is nog maar één punt. De aartsrivaal heeft een wedstrijd meer gespeeld, maar is wel bezig aan een sterke reeks, die inmiddels al zes zeges op rij bedraagt. De strijd om het derde en vierde Champions League-ticket lijkt nog erg spannend te worden.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
7
Aston Villa
38
18
7
13
51-46
+5
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.