Teleurgestelde Busquets weet nog niet of hij doorgaat bij Spanje: 'Het gaat niet om mij'

Reacties

Sergio Busquets weet nog niet of hij doorgaat bij de nationale ploeg. De 34-jarige middenvelder was hevig teleurgesteld na de uitschakeling van zijn land tegen Marokko in de achtste finale. Busquets miste zelf ook een strafschop.

Teleurgestelde Busquets weet nog niet of hij doorgaat bij Spanje: 'Het gaat niet om mij'
© Pro Shots
Marokko
Marokko
ns
0 - 0
Spanje
Spanje

Spanje delfde dinsdag het onderspit na honderdtwintig doelpuntloze minuten en een met 3-0 verloren penaltyserie tegen Marokko. 'We verdienden het om door te gaan en hebben er ook alles aan gedaan. Het was een hele zware wedstrijd, ook fysiek. We kregen een grote kans (inzet op de paal, red.) van Pablo Sarabia, het was echt jammer dat hij de kans miste. Daarna werd de wedstrijd via strafschoppen op de meest wrede manier beslist', liet de middenvelder na afloop van het duel weten.

Busquets denkt dat het de Spanjaarden ook vooral aan geluk ontbrak. 'We probeerden Marokko uit te putten, ze te laten bewegen en uiteindelijk de ruimte te vinden. Dat lukte ons een paar keer, maar we misten het beetje geluk in de laatste pass of het laatste schot', reflecteerde de Barça-speler op de pijnlijke WK-uitschakeling. Eerder gaf bondscoach Luis Enrique al een reactie op het Spaanse penaltydebacle, terwijl de Spaanse media een opvallende conclusie trok.

Op zijn toekomst wilde de 34-jarige Busquets nog niet ingaan. 'Het belangrijkste nu is de selectie,  het gaat niet om mij. Het is een zware en moeilijke avond. We zullen er doorheen moeten komen en ik hoop dat we ervan leren voor in de toekomst.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer Sergio Busquets
Meer over Sergio Busquets
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.