Tadic kan met speciale onderscheiding in voetsporen van Zoet treden

Dusan Tadic maakt kans om uitgeroepen te worden tot Speler van de Week door de UEFA. Met zijn daverende optreden tegen Real Madrid grossierde de aanvaller van Ajax in complimenten. De UEFA heeft hem nu op een shortlist gezet om een individuele prijs in ontvangst te nemen.

De Europese voetbalbond brengt donderdag naar buiten dat Tadic één van de vier genomineerden is voor de Speler van de Week-trofee. De concurrentie bestaat uit Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Romelu Lukaku (Manchester United) en Moussa Marega (FC Porto).

Lloris hield zijn doel schoon in de ontmoeting met Borussia Dortmund (0-1), terwijl Lukaku twee keer scoorde in het weerzien met Paris Saint-Germain (1-3). Marega tenslotte droeg met een doelpunt en een assist bij aan de overwinning van Porto op AS Roma (3-1).

Tadic vlamde dinsdag in het Santiago Bernabéu met Ajax. Na zeven minuten stelde hij Hakim Ziyech in staat te scoren en tien minuten later bediende hij David Neres op maat na een prachtige individuele actie. In de tweede helft schoot de Serviër bovendien zelf op fraaie wijze de 0-3 binnen. De Franse sportkrant L'Équipe gaf hem een 10 voor zijn optreden, een zeldzaamheid in de historie.

Als Tadic de Speler van de Week-trofee pakt, is hij de eerste speler van een Nederlandse club die dat doet sinds Jeroen Zoet. De doelman van PSV werd in februari 2016 onderscheiden voor zijn heroïsche optreden in de tweede wedstrijd tegen Atlético Madrid in de achtste finale-ronde van de Champions League.