Manchester United zorgt voor Wonder van Parijs na late strafschop

Reacties

Door een zeer omstreden strafschop heeft Manchester United ten koste van Paris Saint-Germain de kwartfinale van de Champions League bereikt. PSG was negentig minuten lang beter, maar door twee blunders en een zeer omstreden beslissing van arbiter Damir Skomina staan de Engelsen in de volgende ronde.

Manchester United zorgt voor Wonder van Parijs na late strafschop
PSG
PSG
1 - 3
Manchester United
Manchester United

Op papier leek Paris Saint-Germain - Manchester United geen heel lastige wedstrijd om te voorspellen. De Engelsen traden door een waslijst aan blessures noodgedwongen aan met een veredeld B-elftal en hadden in eigen huis al vrij kansloos met 0-2 verloren van de grootmacht uit Parijs. Toch liep het net even anders in het volgepakte Parc des Princes.

Al in de tweede minuut blunderde rechtsback Thilo Kehrer door in een poging terug te spelen op doelman Gianluigi Buffon de bal zo in de voeten van Romelu Lukaku te schuiven. De Belgische spits wist daar wel raad mee, omspeelde Buffon en schoof uit een lastige hoek de 0-1 binnen. Een droomstart van United, dat echter al snel daarna een tik te verwerken kreeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een scherpe voorzet van Juan Bernat miste Kylian Mbappé in de zevende minuut nog een grote kans, vijf minuten later was het wel raak en waren de rollen omgekeerd. Dit keer gaf Mbappé de voorzet en was het Bernat die bij de tweede paal het laatste zetje moest verzorgen. Dat deed de linksback uitstekend: 1-1. Het doelpunt kwam PSG, dat tot de twintigste minuut tachtig procent balbezit had, meer dan toe.

Toch ging het na een halfuur weer mis voor de thuisploeg en wederom kwam dat door een persoonlijke blunder. De ervaren Buffon liet een afstandsknal van Marcus Rashford zomaar los en Lukaku was er al de kippen bij om de 1-2 binnen te prikken. Zo had United, dat speelde met 'reserves' als Fred, Scott McTominay en Andreas Pereira, plotseling nog maar één doelpunt nodig om de kwartfinale van de Champions League te bereiken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Via Ángel Di María leek PSG tien minuten na rust orde op zaken te stellen. De Argentijn scoorde na een heerlijke actie van Mbappé, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. United was vooral bezig met tegenhouden en gokte op het ontstaan van kansen uit snelle counters. Die kwamen er echter nauwelijks. PSG - waar Julian Draxler in de zeventigste minuut uitviel met een hamstringblessure - was heer en meester, met Mbappé als uitblinker.

Met Champions League-debutant Tahith Chong probeerde United-manager Ole Gunnar Solskjaer de laatste tien minuten nog nieuw elan in zijn ploeg te brengen. Het Nederlandse toptalent (19) verving Andreas Pereira en mocht in de extra tijd feestvieren met zijn ploeggenoten. Een hard schot van Diogo Dalot kwam op de arm van Presnel Kimpembe. Scheidsrechter Skomina werd door de VAR naar het beeldscherm geroepen en besloot een penalty te geven, terwijl van opzet geen sprake leek.

De strafschop werd door Rashford feilloos tegen de touwen geschoten. Zo bereikte Manchester United tegen alle verhoudingen in de kwartfinale van de Champions League, als eerste ploeg ooit na een 2-0 thuisnederlaag in de heenwedstrijd. Voor PSG werd een nachtmerrie werkelijkheid en is het seizoen door de vroege uitschakeling in het miljardenbal ondanks het succes in de competitie eigenlijk al uitgelopen op een grote teleurstelling.

'José Mourinho kan nu waarschijnlijk uit twee clubs kiezen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.