Solskjaer houdt Chong het Rashford-droomscenario voor

Reacties

Vier dagen na zijn Premier League-debuut lonken voor Tahith Chong ook de eerste minuten in de Champions League voor Manchester United. Manager Ole Gunnar Solskjaer spiegelt de jongeling een droom voor.

Solskjaer houdt Chong het Rashford-droomscenario voor

De nederlaag op Old Trafford (0-2) heeft Manchester United voor een nagenoeg onmogelijk opgave gesteld om woensdag bij Paris Saint-Germain het Europese seizoen te verlengen. De lange lijst van afwezigen maakt het er niet makkelijker op. Paul Pogba, Anthony Martial, Jesse Lingard, Juan Mata, Ander Herrera, Phil Jones, Alexis Sánchez, Nemanja Matic, Matteo Darmian en Antonio Valencia zijn er niet bij in Parijs.

De lange lijst van ontbrekende vaste waardes biedt tegelijkertijd ook kansen voor de aanstormende jeugd, zoals ook voor de geselecteerde Nederlandse jeugdinternational Chong. 'Elke jonge speler bij deze club droomt ervan op het veld te komen en een impact te hebben als Rashy', wees Solskjaer op het zeer succesvolle Europese debuut van Rashford.

In februari 2016 liet Louis van Gaal de nu 21-jarige aanvaller tegen FC Midtjylland debuteren in de Europa League. Rashford betaalde het vertrouwen van de Nederlandse manager terug met twee goals. 'Er zijn daar zoveel meer voorbeelden van en dat is het geloof dat ze moeten hebben om het te maken', houdt Solskjaer zijn meegenomen beloftes voor.

Naast Chong zijn met Mason Greenwood, James Garner, Angel Gomes en Brandon Williams nog vier beloftes aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Solskjaer geeft de talenten hoop op een optreden tegen PSG. 'Morgenavond kan een kans worden voor een aantal van de jonkies.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer T. Chong
Meer over T. Chong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.