Kane brengt stilte na Borussia Dortmund-storm

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Harry Kane maakte een einde aan het laatste restje hoop van Borussia Dortmund.

Kane brengt stilte na Borussia Dortmund-storm
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Ondanks de donkere perspectieven en de roestige vorm in de Bundesliga had Borussia Dortmund de moed erin gehouden. 'We moeten het onmogelijke mogelijk maken', had Marco Reus gezegd een dag voor de return, waarin de 3-0 nederlaag op Wembley moest worden weggepoetst om niet te stranden in de achtste finale van de Champions League.

De Duitse international was een van de pijlers onder de hyperaanvallende tactiek van trainer Lucien Favre, die verder Mario Götze, Jadon Sancho en Raphaël Guerreiro liet starten als offensieve krachten achter spits Paco Alcácer. Het was de eerste keer dat Reus, Götze en Alcacer samen aan de aftrap kwamen.

De gekozen aanvalsopzet vertaalde zich in een groot overwicht. Tottenham Hotspur had in de eerste helft minder dan 25 procent balbezit. De afwachtende gasten hadden aanvankelijk weinig te vrezen. Alleen bij een van richting veranderd schot van Reus was het even billen knijpen. Nota bene na een flinke kans voor Tottenham-aanvaller Heung-Min Son – de Zuid-Koreaan schoot uit zijn evenwicht gebracht naast – volgde een spervuur aan kansen voor Dortmund.

Met kunst- en vliegwerk van vooral keeper Hugo Lloris bleef Tottenham een tegengoal bespaard. De gevaarlijke pogingen van achtereenvolgens Reus, Julian Weigl, Götze en Sancho in een tijdsbestek van tien minuten bleken alleen goed voor de ongelijke kansenverdeling; 11-1.

Vroeg in de tweede helft was er de koude douche voor BVB. Moussa Sissoko zag de ruimte achter de Duitse defensie, waarin Kane zich bewoog. De steekpass was precies op maat, de afronding van de Engelse spits liet ook niets te wensen over. De veertiende treffer in de Champions League van Kane betekende het voortijdige einde van de hoop op een wonder.

De Duitse formatie probeerde er nog wat van te maken, maar miste de urgentie om met een positief resultaat het Champions League-toneel te verlaten. Voor Dortmund rest nu alleen nog de strijd om de Duitse titel. De formatie van Favre heeft door een reeks van mindere resultaten de voorsprong op Bayern München zien verdampen.

Tottenham Hotspur staat voor de tweede keer deze eeuw in de kwartfinale van de Champions League. In 2011 was dat ook het eindpunt. Aan Mauricio Pochettino cum suis die prestatie te verbeteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.