Tadic grapt na gevoelige botsing: 'Ik ben sterk daar'

Reacties

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic stond met een brede glimlach voor de camera na de wedstrijd tegen Borussia Dortmund, daar zag het twintig minuten voor tijd niet echt naar uit. Niet alleen stond Ajax toen nog op achterstand, vlak voor het maken van de 1-1 kwam Tadic nogal ongelukkig in botsing met de paal.

Tadic grapt na gevoelige botsing: 'Ik ben sterk daar'
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 3
Ajax
Ajax

Zo'n paal is keihard en niet al te prettig om tegenaan te lopen, maar de manier waarop Tadic de flexibiliteit van het aluminium testte deed zelfs voor de televisiekijker een beetje pijn (zie video onder, als je durft). De Serviër had geruststellende woorden na dat moment. 'Ik ben heel sterk daar', grapte de scorende aanvoerder. 'Je doet er alles aan om dat doelpunt te maken', ging Tadic verder bij RTL 7. 'Ik weet dat als Antony de bal heeft, hij 'm daar kan geven.'

Ajax speelde lang tegen tien man, maar kwam er aanvankelijk niet doorheen. Dat veranderde na de goal van Tadic. 'Dit is heel mooi, vier wedstrijden en twaalf punten. Met deze fans erbij is alles mogelijk. Dit geeft een heel goed gevoel, in een mooi stadion, tegen een mooie ploeg.'

Het zag er lang niet naar uit dat Ajax de winst zou behalen in Dortmund. Het overwicht was er wel degelijk, maar dat werd niet omgezet in het creëren van grote kansen. De eerste helft stemde Tadic dan ook niet tevreden. 'Daarin speelden we heel slecht, we waren slordig in balbezit. Dat was niet ons spel, maar de tweede helft was beter. In de tweede helft kregen we de Gelbe Wand stil, in de eerste helft niet', doelde Tadic op de fanatieke aanhang van Borussia Dortmund.

Door de zege is Ajax dus zeker van een plek in de volgende ronde van de Champions League, op basis van onderling resultaat kan de Eredivisionist niet meer ingehaald worden door de Duitsers. Over drie weken kan Ajax uit tegen Besiktas de groepswinst veiligstellen. Daarvoor wordt er in de Eredivisie gespeeld tegen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.