Strijdbare Van den Brom wil revanche tegen Club Brugge: 'Ik was echt kapot'

Reacties

Racing Genk en trainer John van den Brom kunnen zich woensdagavond in het Belgische bekertoernooi revancheren voor de competitienederlaag van zondag tegen Club Brugge. Van den Brom is strijdbaar na de teleurstelling van drie dagen geleden.

Strijdbare Van den Brom wil revanche tegen Club Brugge: 'Ik was echt kapot'
© Pro Shots
Genk
Genk
ns
3 - 3
Club Brugge
Club Brugge

Van den Brom zag Genk zondag in de Cegeka Arena in de slotfase onderuit gaan tegen tien spelers van Club Brugge. 'We verloren wéér een wedstrijd die we niet moesten verliezen. Ik was er echt kapot van. Maar dan komt die mentaliteit van een topsporter boven bij mij. Ik ga echt niet in een hoekje zitten', zei de trainer van Genk tegen Het Laatste Nieuws.

'Wij waren gewoon beter en dat is ook logisch omdat we met een man meer speelden. Maar als je het dan weer niet over de streep trekt dan is dat zo enorm frustrerend, voor de jongens maar ook voor mij. En dan zou ik liegen als ik zei dat het niets met me deed, tot een uur na de wedstrijd was ik er echt kapot van', aldus Van den Brom.

Druk
De voormalig trainer van onder andere ADO Den Haag, Vitesse, AZ en FC Utrecht heeft vertrouwen in een positief resultaat in het bekertoernooi. 'Wij zijn zeker zelfkritisch genoeg. We hoeven ook geen zes uur bij elkaar te zitten om alles uit te praten, we moeten gewoon de juiste dingen benoemen. We hebben een ruimte staf en iedereen heeft daarin zijn verantwoordelijkheid. We communiceren daar openlijk over, dat moet ook. Wees gerust, de chemie tussen mij en de jongens is intact.'

Intussen neemt de druk op Van den Brom toe. 'Druk is er altijd. Ook als je zes wedstrijden na elkaar wint, leg je jezelf de druk op om ook die zevende te winnen. Negatieve druk verschilt voor mij niet echt van positieve druk, het ligt eraan hoe je er zelf mee omgaat. En ik kan op dat vlak echt wel wat hebben hoor. Deze wedstrijd is een geweldige affiche tegen een ploeg die net als wij ambiëren om die beker te winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.