Streppel looft Eredivisie-topscorer: 'Thorsby is een wapen'

Reacties

SC Heerenveen boekte zaterdagavond haar eerste zege van het seizoen. De Friezen wonnen op bezoek bij ADO Den Haag met 1-2. Morten Thorsby was met beide doelpunten de grote man, zo zag ook trainer Jurgen Streppel.

Streppel looft Eredivisie-topscorer: 'Thorsby is een wapen'

Voor de Noorse middenvelder staat de teller inmiddels al op vier doelpunten in drie wedstrijden. Dit is opvallend, aangezien hij in de drie seizoenen hiervoor slechts één keer wist te scoren voor Heerenveen: in het seizoen 2015-2016 op bezoek bij De Graafschap.

'Hij speelt nu op 10. Dat is op dit moment een wapen voor SC Heerenveen', legt Streppel uit aan FOX Sports. 'Hij heeft een ongelooflijk loopvermogen, hij kan als verdedigende middenvelder en als 10 tegelijk spelen. Hij is altijd daar waar hij moet zijn en dat is zijn kwaliteit, ik ben echt ontzettend blij met hem.'

Toch was de oefenmeester niet geheel tevreden over de winstpartij. Na de doelpunten van Thorsby zakte zijn ploeg wat in, waardoor ADO Den Haag in de slotfase de aansluitingstreffer kon maken. 'We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen en niet in deze fase terecht moeten komen.' Na gelijke spelen tegen FC Groningen (3-3) en Heracles Almelo (1-1) staat de teller op vijf punten voor de Friezen uit drie wedstrijden.

Thorsby 
De 21-jarige topscorer van de Eredivisie zelf wilde geen voorspellingen doen over het aantal doelpunten dat hij gaat maken. 'Het is nog maar de start van de competitie, maar het is wel een goede start voor mij. De vorige drie seizoenen heb ik maar één doelpunt gemaakt, dus we moeten het gewoon zien', zo beëindigde Thorsby zijn verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.