Streppel ziet met Van Aken mogelijk weer verdediger vertrekken

Reacties

Het is allesbehalve zeker dat Joost van Aken het seizoen afmaakt bij SC Heerenveen. Trainer Jurgen Streppel bevestigde zaterdagavond voor de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag dat er belangstelling voor de verdediger is.

Streppel ziet met Van Aken mogelijk weer verdediger vertrekken

In gesprek met FOX Sports draaide Streppel er niet omheen. 'Er spelen wat dingen rond hem en dan is het beter om hem niet op te stellen', zo lichtte de trainer zijn opstelling tegen ADO Den Haag toe. De jonge Kik Pierie verving Van Aken in het centrum van de verdediging. 'Of hij definitief weggaat zullen we zien.'

Italiaanse media linkten Van Aken aan een vertrek naar Lazio, waar Wesley Hoedt onlangs besloot te vertrekken. De international zette een krabbel onder een contract bij Southampton en Van Aken moest zijn vervanger zijn, maar volgens Streppel kloppen de verhalen uit Italië niet.

De eindverantwoordelijke bij SC Heerenveen zag deze transferperiode diverse verdedigers vertrekken. Zo ging Jeremiah St. Juste naar Feyenoord, vertrok Lucas Bijker transfervrij naar Spanje, liepen de huurcontracten van Shay Facey en Wout Faes af en trokken ook Stefano Marzo en Caner Cavlan weg.

Met de komst van Denzel Dumfies, Lucas Woudenberg en Daniël Høegh schakelde SC Heerenveen al op defensief gebied, het is nog niet zeker of de Friezen de markt opgaan als Van Aken vertrekt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.