Debuterende Mihajlovic voorkomt in extremis nieuw feestje Heracles

Heracles Almelo heeft na de verrassende zege op Ajax (2-1) een uitoverwinning bij SC Heerenveen door de vingers laten glippen: 1-1. De debuterende Nemanja Mihajlovic was in extremis de redder in nood voor de Friezen.

In een moeizame eerste helft kwam het eerste echte gevaar van Stijn Schaars. Bram Castro keerde echter de vrije trap van de middenvelder. In het slot van de eerste helft namen de Friezen weer het initiatief, maar uitgerekend de bezoekers kwamen op voorsprong. Robin Pröpper schoot Heracles na een corner op voorsprong. De bal werd onderweg nog aangeraakt door Daniel Høegh.

Direct na de pauze kreeg Heracles verschillende mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Kristoffer Peterson kwam oog in oog met Wouter van der Steen, maar de vervanger van Warner Hahn hield Heerenveen knap op de been. Even later tikte de goalie een kopbal van Paul Gladon uit de kruising.

Vreugde bij Heracles Almelo na de 0-1.

Na een uur had Reza Ghoochannejhad de gelijkmaker op zijn voet, maar de Iranese spits schoof de bal op aangeven van Arber Zeneli naast het doel. Even later gaf de buitenspeler opnieuw een goede voorzet, maar dit keer kreeg de spits zijn hoofd niet goed tegen de bal. Na verwoede pogingen leek de thuisploeg via Joost van Aken langszij te komen. Scheidsrechter Edwin van de Graaf keurde het doelpunt terecht af, nadat Ghoochannejhad bij de assist Jeff Hardeveld in zijn rug duwde.

In de absolute slotfase was het de debuterende Mihajlovic die een punt redde voor de formatie van Jurgen Streppel. De treffer kwam tot stand na een lange bal van doelman Van der Steen. Heerenveen staat na het eerdere gelijkspel tegen FC Groningen (3-3) op twee punten uit twee duels. De formatie van John Stegeman staat na twee wedstrijden op vier punten.