Steunbetuiging Capello richting 'laatste kans' voor Roma-coach Fonseca

Reacties

Voor AS Roma-trainer Paulo Fonseca staat de druk er vol op voor de wedstrijd tegen Ajax van donderdagavond. Italiaanse media spreken van een 'laatste kans' voor de Portugees, die vanwege teleurstellende resultaten hevig onder druk staat. Fabio Capello hoopt dat Fonseca de laatste kans pakt.

Steunbetuiging Capello richting 'laatste kans' voor Roma-coach Fonseca
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 1
Ajax
Ajax

Roma won vorige week met 1-2 van Ajax en heeft daardoor goede papieren om de halve finale van de Europa League te bereiken. Het Romeinse succes in Amsterdam past eigenlijk niet in het beeld van het seizoen, want het valt de clubleiding behoorlijk tegen wat Roma laat zien. In de Serie A staan de hoofdstedelingen op een zeer teleurstellende zevende plaats.

Met een achterstand van zeven punten op nummer vier Atalanta Bergamo lijkt het winnen van de Europa League voor Roma de grootste kans te zijn om volgend seizoen Champions League-voetbal te spelen. Wordt de ploeg donderdagavond uitgeschakeld door Ajax, dan lijkt het einde verhaal voor Fonseca. In Italië wordt beweerd dat de technische leiding al contact heeft gezocht met Massimiliano Allegri en Maurizio Sarri om te praten over een mogelijke samenwerking.

Voormalig succescoach Capello, die als speler én trainer actief was voor Roma, hoopt dat er geen trainerswissel aan zit te komen. 'Ik ben erg te spreken over Fonseca', spreekt hij zijn steun uit. 'Hij laat het team goed voetballen. Paulo heeft ook een goed team, maar pech gehad met blessures. De spelers die wat extra's brengen, zijn dit seizoen regelmatig afwezig geweest.'

Volgens Capello is doelman Pau López de zwakke schakel in dit Roma-team. 'Hij was de laatste tijd weliswaar zo nu en dan de redder in nood', doelt Capello ook op het optreden van de Spanjaard in Amsterdam, 'maar hij is geen sterke schakel. Toch geloof ik in dit Roma. Ik hoop dat ze de halve finales van het toernooi bereiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.