Ajax moet in return tegen AS Roma wél rekening houden met Mkhitaryan

Reacties

Henrikh Mkhitaryan maakt donderdagavond in de Europa League-return tegen Ajax mogelijk zijn rentree in de basis bij AS Roma. De Armeense spelmaker is hersteld van de kuitblessure die hem in de heenwedstrijd in Amsterdam nog aan de kant hield.

Ajax moet in return tegen AS Roma wél rekening houden met Mkhitaryan
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 1
Ajax
Ajax

Mkhitaryan werd vorige week donderdag nog vervangen door Pedro, maar start volgens Corriere dello Sport nu in de basis. De voormalig speler van Borussia Dortmund, Manchester United en Arsenal is ten opzichte van het heenduel met Ajax een van de drie nieuwe gezichten, als de verwachting van de Italiaanse sportkrant uitkomt. Op de vleugels krijgen Rick Karsdorp, terug na een schorsing, en Riccardo Calafiori, in het heenduel al de vervanger van de uitgevallen Leonardo Spinazzoa, een basisplaats.

De rentree van Mkhitaryan, die zaterdag al inviel tegen Bologna, zou een opsteker zijn voor Roma. De 32-jarige aanvallende middenvelder was dit seizoen in alle competities al goed voor elf goals en negen assists en is daarmee een belangrijke speler in de ploeg van trainer Paulo Fonseca, die verder vasthoudt aan de basiself uit de heenwedstrijd. Een groot deel van de verwachte basiself kreeg in het Serie A-duel met Bologna rust. Alleen Roger Ibañez, Gianluca Mancini en Amadou Diawara startten toen ook.

Verwachte basiself AS Roma: Pau López; Mancini, Cristante, Ibañez; Karsdorp, Diawara, Veretout, Calafiori; Pellegrini, Mkhitaryan; Dzeko.

Ajax moet in Rome minimaal twee keer scoren om na de 1-2 nederlaag in eigen huis nog door te stoten naar de halve finale van de Europa League, waarin de winnaar van het tweeluik tussen Manchester United en Granada (tussenstand: 2-0) wacht. Mochten de Amsterdammers daarin slagen dan zijn David Neres, Perr Schuurs en Nicolás Tagliafico geschorst voor het heenduel als ze een gele kaart krijgen tijdens de return in Rome, zoals de geschorste Devyne Rensch overkwam in het heenduel.

Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.