Fonseca waarschuwt Ajax: 'Gefocust op de defensieve details'

Reacties

Paulo Fonseca leeft met vertrouwen toe naar de Europa League-return tegen Ajax van donderdagavond. De AS Roma-trainer heeft bevestigd dat Italiaans international Leonardo Spinazzola niet inzetbaar is, terwijl Rick Karsdorp terugkeert.

Fonseca waarschuwt Ajax: 'Gefocust op de defensieve details'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 1
Ajax
Ajax

De Portugese coach van de Romeinen stond de pers woensdagmiddag ter woord. Fonseca deed geen moeite om wat van de spanning weg te nemen bij zijn ploeg, in de aanloop naar een grootse avond in Stadio Olimpico. 'We weten allemaal dat dit misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen wordt. Het is belangrijk om te beseffen dat we tegenover een erg sterk team staan en we mogen niet meer denken aan de wedstrijd in Amsterdam. Ik wil een team zien dat vecht alsof er nooit een andere wedstrijd geweest is of nog gespeeld wordt.'

De nummer zeven van de Serie A verdedigt in eigen huis een voorsprong na de 1-2 zege in Amsterdam. Die uitgangspositie heeft ook de voorbereiding op het tweede duel beïnvloed. Fonseca staat bekend als een trainer met veel aanvallende intenties, maar de manier waarop kansen werden weggegeven in de Johan Cruijff Arena was zorgwekkend voor de Italianen.

De Portugees heeft geprobeerd dat probleem aan te pakken: 'We hebben ons goed voorbereid door ons te focussen op de defensieve details. We moeten goed verdedigen. We zullen wel moeten, want zij zijn aanvallend sterk. Of we de paniekmomenten kunnen vermijden? We weten allemaal dat we ons geen fouten kunnen veroorloven. We moeten gefocust en mentaal in balans zijn. In Amsterdam hadden we het lastig in de fase nadat zij scoorden, maar we bleven in balans en zorgden later in de wedstrijd voor de ommekeer.'

Spinazzola viel in de heenwedstrijd geblesseerd uit en de linkervleugelverdediger is niet tijdig fit geraakt om donderdag alweer in actie te kunnen komen. De achttienjarige Riccardo Calafiori zal hem vervangen, het talent uit de eigen opleiding viel vorige week ook al in voor sterkhouder Spinazzola. Rick Karsdorp is weer inzetbaar nadat hij voor Ajax-uit nog geschorst was. Fonseca wilde nog niet kwijt of de ex-Feyenoorder aan de aftrap staat in Stadio Olimpico.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.