Stekelenburg verbetert record Van der Sar in bijzonder seizoen

Reacties

Maarten Stekelenburg wordt, als hij geen blessure oploopt in de warming-up voor het duel met Oekraïne, de oudste Oranje-speler die ooit in actie is gekomen op een EK- of WK-eindronde. De Ajax-doelman telt 38 jaar en 264 dagen.

Stekelenburg verbetert record Van der Sar in bijzonder seizoen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 2
Oekraïne
Oekraïne

Daarmee verbetert Stekelenburg het record van Edwin van der Sar, die op EURO 2008 bij zijn laatste optreden op een eindronde 37 jaar en 236 dagen oud was. Dat was in het duel met Rusland in de kwartfinale, toen Oranje na verlenging werd uitgeschakeld: 1-3.

Op derde plek staat Jan Jongbloed, die in 1978 bij de WK-finale tegen Argentinië 37 jaar en 212 dagen op de teller had staan.

Stekelenburg is ook de enige speler in het keurkorps van Frank de Boer die al eens minuten maakte op een Europese eindronde, in 2008 en 2012. De 59-voudige international begon het seizoen nog als reservekeeper van Ajax, maar na de dopingschorsing van Andre Onana moest hij vanaf februari vol aan de bak.

Zijn goede prestaties resulteerden in een invitatie voor Oranje, waar hij door het wegvallen van Jasper Cillessen opschoof in de hiërarchie.

Oudste Oranje-spelers op een EK of WK:

Speler Leeftijd Tegenstander Podium
Maarten Stekelenburg 38 jaar en 264 dagen Oekraïne EK, eerste ronde
Edwin van der Sar 37 jaar en 236 dagen Rusland EK, kwartfinale
Jan Jongbloed 37 jaar en 212 dagen Argentinië WK, finale
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.