Stam ziet waar bij Van Dijk nog ruimte voor verbetering is

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Stam ziet waar bij Van Dijk nog ruimte voor verbetering is
© Imago

El Partidazo de COPE vroeg Pedri om zijn droomelftal te kiezen van spelers uit El Clásico. Daar zit één speler van Real Madrid bij, en niet de minste. De verkiezing van Eric García doet in Spanje overigens wel de nodige wenkbrauwen fronsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is moeilijk te zeggen of Virgil van Dijk de beste verdediger ter wereld is. Op dit moment is hij nog op de weg terug van een blessure en komt hij weer op zijn oude niveau. Ik denk dat hij qua positionering nog iets kan verbeteren. Er zijn nog anderen die ook erg goede verdedigers zijn. In Italië hebben we een Nederlandse verdediger, Stefan de Vrij bij Inter. Ze noemden hem vorig jaar de beste verdediger van Italië. Matthijs de Ligt is nog erg jong en ik denk dat hij nog veel moet leren, maar hij is een erg goede speler.'
• Oud-international Jaap Stam laat zijn licht schijnen op de Nederlandse centrale verdedigers . (Bettingexpert)

'Ik trek vijftien jassen aan en dan ben ik klaar om naar buiten te gaan. Mijn eerste jaar in Nederland was heel lastig. Mijn handen waren zo bevroren dat ik ervan moest huilen. Ik probeerde ze in warm water te doen, maar dat maakte het erger. Het gaat nu al veel beter. Ik ben er inmiddels aan gewend.'
• De Braziliaanse Ajax-spits Danilo had moeite met de Nederlandse kou. (Ajax Life)

Barcelona heeft opnieuw een deal gesloten met UNICEF. Vanaf komend seizoen speelt de Catalaanse met het logo van de UNHCR, een vluchtelingenorganisatie, op de achterkant van het shirt. Barça zal verspreid over vier seizoenen in totaal 400 duizend euro doneren aan projecten van UNHCR.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Begin maart raakte FC Groningen zijn hoofdsponsor Office Centre kwijt vanwege een faillissement, maar het lijkt erop dat er een nieuwe hoofdsponsor gevonden is. Dat werd overigens niet bekend via de officiële kanalen, de redactie van een podcast over FC Groningen bestaat klaarblijkelijk uit speurneuzen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Pedri kon naar elke club, ik werd ook aangesproken door Real Madrid'
• Inmiddels is de jongeling niet meer weg te denken bij Barcelona, maar Pedri had ook zomaar voor een andere topclub kunnen spelen. Trainer Pepe Mel, die bij Las Palmas de jonge Pedri liet debuteren, haalt herinneringen op aan de tijd dat de interesse voor Pedri op gang kwam. 'Van alle clubs had Barça het meeste vertrouwen.' Het is een bekend verhaal dat Real Madrid Pedri in het verleden tweemaal afwees, terwijl De Koninklijke hem gratis in had kunnen lijven. Toen de middenvelder wél zijn klasse liet zien en Real Madrid belangstelling kreeg, was voor Pedri een transfer naar de hoofdstad onbespreekbaar.  (El Desmarque)

'We zaten er anderhalf uur, we hebben niet gesproken'
• Toni Kroos beleefde een zondagavond om snel te vergeten. Real Madrid ging in eigen huis keihard onderuit in El Clásico (0-4) en om alles nog erger te maken was de nasleep van de wedstrijd ook niet prettig voor de Duitser. Hij werd behandeld aan een scheenbeenwond en daarna moest Kroos naar de dopingcontrole. Wie zaten daar ook klaar, met waarschijnlijk een grote glimlach? Gerard Piqué en Jordi Alba. 'Ik wilde daar zo snel mogelijk weg, ik was de verliezer van de avond.' (Einfach mal Luppen)

'Je ziet dat de machines hun werk doen'
• Héctor Bellerín vertrok afgelopen zomer op huurbasis naar Real Betis, zijn (tijdelijke) vertrek bij Arsenal was een goed doordachte. 'Ik paste veel data toe om de beste club voor mij te vinden. Op basis van mijn manier van spelen, het type manager en het voorseizoen was Betis een van de clubs die als beste uit de bus kwam voor mij. Ik weet niet hoe mensen erover denken, maar de voorspelling was dat Betis het dit seizoen heel goed ging doen.' Vooralsnog heeft de data gelijk gekregen, want Betis staat momenteel vijfde in La Liga en schopte het tot en met de achtste finale van de Europa League. (La Media Inglesa)

• Vandaag is Ruud Krol een jaartje ouder geworden. De voormalig international is 73 jaar oud geworden. Van harte, Ruud! Ook Raimond van der Gouw (59), Eric Gudde (68), Mark Looms (41), Yanick van Osch (25), Niculae Mitea (37), Christophe Dugarry (50), Christian Santos (34), William Saliba (21), Tomás Ujfalusi (44), Karim Saïdi (39), Sander van de Streek (29), Ramires (35), Jordan Rossiter (25) en Enzo Zidane (27) trakteren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.