FC Groningen haalt naam hoofdsponsor per direct van shirt

Reacties

Hoofdsponsor Office Centre van FC Groningen is failliet verklaard door de rechtbank. De club haalt de naam van het bedrijf per direct van het shirt.

FC Groningen haalt naam hoofdsponsor per direct van shirt
© Pro Shots

Office Centre hoopte door middel van een WHOA-traject een doorstart te maken, maar in plaats daarvan heeft de rechter het faillissement uitgesproken.

Dat betekent een forse financiële strop voor FC Groningen. De club loopt door het bankroet van zijn hoofdsponsor meer dan negen ton aan inkomsten mis. 'Dit is bijzonder zuur. We hebben lange tijd de hoop gehad dat er nog een regeling zou volgen waarbij we in ieder geval nog een deel van het sponsorgeld tegemoet zouden kunnen zien. Die hoop is met het faillissement vervlogen. Dit betekent een grote financiële scheur in de broek', aldus algemeen directeur Wouter Gudde.

FC Groningen haalt de naam van het bedrijf per direct van het shirt en intensiveert de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor. FC Groningen ging in 2019 een overeenkomst aan met Office Centre. Het partnerschap beviel, want een jaar later gingen beide partijen zelfs een contract voor onbepaalde tijd aan. In 2021 kreeg Office Centre echter een nieuwe eigenaar, die beduidend minder affiniteit heeft met voetbal en FC Groningen. Eind vorig jaar meldde Office Centre daarom al aan Groningen het hoofdsponsorschap per medio 2023 te willen stopzetten. Dat gebeurt als gevolg van een faillissement dus al anderhalf jaar eerder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.