Spurs heeft dankzij Eriksen eerste thuiszege te pakken

Tottenham Hotspur heeft in eigen huis een nipte zege geboekt op AFC Bournemouth (1-0). Christian Eriksen schoot zijn club naar de overwinning, waardoor het een aardige generale kende voor de clash met Real Madrid.

Met oud-Ajacieden Davinson Sánchez, Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de basis, had Tottenham in de eerste helft grote moeite om kansen te creëren. Hoewel de thuisploeg sterker was, kwam de eerste grote kans op naam van Junior Stanislas. Na goed voorbereidend werk van Joshua King kwam de bal voor de voeten van de aanvaller van Bournemouth, die zijn schot af zag ketsen tegen Sánchez.

Na twintig minuten waren de bezoekers weer gevaarlijk, maar deze keer had het daar hulp van Spurs bij nodig. Een hoekschop belandde via Eric Dier bijna in het eigen doel, maar Hugo Lloris verrichtte een fantastische redding door van dichtbij de bal nog te keren. De Londenaren kwamen er op hun beurt in de eerste helft niet doorheen.

Direct na de rust deed de thuisploeg toch wat het moest doen. Op aangeven van gelegenheidslinksback Heung-Min Son worstelde Eriksen zich het strafschopgebied van Bournemouth in, waarna hij de bal rustig achter doelman Asmir Begovic in de linkeronderhoek schoof: 1-0 voor The Lilywhites. Een rustige fase zonder noemenswaardige kansen volgde. Een kwartier voor tijd bracht Bournemouth Jermain Defoe, die direct bijna trefzeker was tegen zijn oude club. De Engelsman dook de diepte in en haalde hard uit, maar Lloris kende geen problemen met de poging.

Tien minuten voor tijd kreeg Eriksen nog een grote kans om de score te verdubbelen, maar de Deense spelmaker slaagde er niet in een fraaie combinatie met Moussa Sissoko te bekronen met een doelpunt. Begovic wist het schot van de international net over te tikken, waardoor de nipte zege voor Spurs een feit was.

Het is voor Spurs pas de eerste thuiszege in de Premier League van dit seizoen. Tegen Burnley en Swansea City werd een gelijkspel genoteerd, terwijl van rivaal Chelsea werd verloren. Hiermee lijkt het de 'Wembley-vloek' te doorbreken. Wembley is het tijdelijke onderkomen door de verrijzenis van een nieuw stadion.

Door de driepunter staat de ploeg van manager Mauricio Pochettino op zeventien punten uit acht duels, waarmee het de derde plek bezet. Koploper Manchester City staat met 22 punten flink los van Spurs, terwijl nummer twee Manchester United na de 0-0 tegen Liverpool slechts twee punten voor staat op de nummer drie.

Dinsdag wacht voor Tottenham de loodzware uitwedstrijd tegen Real Madrid in de Champions League. Op zondag staat vervolgens de kraker tegen Liverpool op het programma.

Burnley - West Ham United 1-1
De bezoekers kwamen in de negentiende minuut op voorsprong na een verre trap van doelman Joe Hart, die enorm slecht verwerkt werd door de Burnley-defensie. Michail Antonio profiteerde optimaal en maakte 0-1. Acht minuten later kreeg West Ham United echter een enorme tegenvaller te verwerken, want Andy Carroll moest het veld verlaten. De spits kreeg in een tijdsbestek van 99 seconden twee gele kaarten en dus moesten de bezoekers vanaf de 27ste minuut verder met tien man.

Desondanks slaagde Burnley er lang niet in Hart te passeren, maar in de 86ste minuut was het alsnog raak. Chris Wood kopte een voorzet van invaller Jóhann Berg Gudmundsson binnen, waardoor beide clubs een punt overhielden aan de wedstrijd op Turf Moor. Burnley heeft nu dertien punten uit acht duels, waardoor het knap zesde staat. West Ham United heeft acht punten en blijft steken op de veertiende plaats.

Swansea City - Huddersfield Town 2-0
Thuis tegen Huddersfield Town boekte Swansea City zijn tweede overwinning van het seizoen in de Premier League. Aan de kant van de thuisclub hadden Leroy Fer en Luciano Narsingh een basisplaats, terwijl Mike van der Hoorn op de bank bleef. Rajiv van La Parra speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers. Tammy Abraham was met twee doelpunten de grote uitblinker bij Swansea. De van Chelsea gehuurde spits opende drie minuten voor rust de score op aangeven van Tom Carroll en drie minuten na rust was het opnieuw raak.

Na voorbereidend werk van Narsingh leek Jordan Ayew te scoren, maar Abraham gaf net voor de lijn het laatste tikje. Door de overwinning heeft Swansea City nu acht punten, waardoor het nu veertiende staat. Huddersfield Town bezet met één punt meer de twaalfde plaats.