Pochettino botst met Guardiola: 'Respectloos'

Reacties

Met karakters als José Mourinho, Jürgen Klopp, Pep Guardiola en Antonio Conte in één competitie kan het vuurwerk niet uitblijven en ook Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino stort zich in het moddergooien. Guardiola krijgt een veeg uit de pan van de Argentijn.

Pochettino botst met Guardiola: 'Respectloos'

Dit heeft alles te maken met een opmerking die Guardiola plaatste na een 0-1 overwinning op Chelsea met zijn Manchester City. Hij noemde Tottenham het Harry Kane-team, doelend op het feit dat van de 21 doelpunten die Spurs dit seizoen maakten, Kane zijn naam verbond aan elf stuks.

'Het is erg respectloos voor veel mensen bij de club. Ik vat het niet persoonlijk op, maar het is zo onnodig om zoiets te zeggen', stelt Pochettino op de persconferentie voor de wedstrijd tegen AFC Bournemouth. 'Ik ken Pep erg goed en als hij blij is na een geweldige overwinning op Chelsea, vergeet hij wel eens zijn positie als een echte gentleman.'

'Ik snap het ook gewoon niet, want hij was belangrijk in grote successen van Barcelona toen Lionel Messi op zijn best was. Ik heb toen nooit gezegd dat het een Messi-team was. Ik heb het altijd over Barcelona gehad, ik denk dat iedereen krediet moet krijgen voor het succes van het team.'

Pochettino kon natuurlijk niet ontkennen dat topscorer Kane essentieel is voor het elftal. 'Hij is erg belangrijk in ons recent succes. Maar we moeten nog een prijs winnen, dus de druk ligt vol op ons.' Tottenham staat derde in de Premier League, met vijf punten achterstand op de koplopers Manchester City en Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.