Volop lof voor Kane na historische septembermaand

Reacties

De beste maand in de voetbalcarrière van Harry Kane is zondag officieel ten einde. Met twee goals tegen Huddersfield Town heeft de Tottenham Hotspur-spits zijn totaal in september op dertien treffers gebracht.

Volop lof voor Kane na historische septembermaand

Of Kane ooit beter in vorm is geweest, werd hem na afloop gevraagd. 'Waarschijnlijk niet. Gezien de verhouding goals-wedstrijden is dit waarschijnlijk de beste maand die ik gehad heb. Zeker na augustus', doelde de 24-jarige Engelsman op de seizoenstart. Wederom kwam Kane in augustus niet tot scoren. In die maand was het Spurs-boegbeeld nog nooit trefzeker in de Premier League.

Het goede gevoel is inmiddels helemaal terug bij Kane. 'Ik voel me goed en voel het vertrouwen. En uiteindelijk ben ik er ook om te scoren. Deze lijn moet ik doortrekken na de interlandperiode', liet de uitblinker koeltjes weten bij de BBC. De reacties op de doelpuntenregen van de spits zijn minder nuchter. Sky-analist Gary Neville stelde dat het een droom is om Kane in je ploeg te hebben, Match of the Day-presentator en Spurs-legende Gary Lineker reageerde gevat dat in vergelijking met de prestaties van Kane de statistieken van zijn voorgangers in Noord-Londen maar magertjes ogen.

Volgens Mauricio Pochettino zijn het niet alleen de goals waarmee Kane van grote waarde is voor Tottenham. Volgens de Argentijn is zijn aanvalsleider een voorbeeld voor al zijn collega's: 'Zijn energie is fantastisch. De manier waarop hij werkt zonder bal. Hopelijk blijft hij dit niveau vasthouden. Dit is een ongelooflijke periode voor hem.'

Na een wat moeizame seizoenstart is Tottenham inmiddels geklommen naar de bovenste regionen in de Premier League. De ploeg van Pochettino staat na de 0-4 bij Huddersfield Town derde. Tel daarbij op dat de eerste twee wedstrijden gewonnen zijn in Groep H van de Champions League en de internationals kunnen Spurs met een goed seizoen verlaten voor de WK-kwalificatiewedstrijden.

Pochettino was met name blij met de start van zijn ploeg, die na 23 minuten al met 0-3 leidde. 'We domineerden de wedstrijd en daarom ben ik zo blij met iedereen. We speelden voor de Champions League op Cyprus, kwamen laat thuis en om dan met deze energie te spelen en deze prestatie te leveren, dat is fantastisch', aldus Pochettino.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.