Sporting Limburg respecteert contract spelers en trainer

Fortuna Sittard en Roda JC gaan vanaf volgend seizoen verder als één club: Sporting Limburg. Er is nog veel onduidelijk over de fusieclub, bijvoorbeeld over spelers en trainer.

Sporting Limburg respecteert contract spelers en trainer

De huidige technisch directeur van Roda JC, Martin van Geel, verwacht dat Harm Van Veldhoven volgend seizoen coach is van Sporting Limburg. Momenteel is de Nederlandse Belg de trainer van Roda JC. 'Hij heeft een doorlopend contract', weet Van Geel.

Hetzelfde geldt voor spelers van Roda JC en Fortuna; degenen met een doorlopend contract zullen hoogstwaarschijnlijk bij Sporting Limburg blijven. 'Maar er zit ook een maximum aan. We moeten geen Sporting Limburg A en B krijgen', aldus Van Geel.

Volgens Fortuna's interim-directeur Hans Erkens ligt de nadruk op de Limburgse identiteit. 'Het wordt een club van, voor en door Limburgers', beloofde hij, om even later uit te dagen: 'Kom maar op Hollanders, we lusten jullie rauw!'

Sporting Limburg moet uitgroeien tot een ploeg die in de Eredivisie speelt om de plaatsen zeven tot en met twaalf. De fusieclub begint met een begroting van veertien miljoen euro en hoopt in 2013 een budget te hebben dat meer dan twintig miljoen euro bedraagt.

Sef Vergoossen, lid van de Stuurgroep Topvoetbal in Limburg, legde nogmaals de noodzaak van de omstreden fusie uit. Hij vertelde onlangs een Voetbal International uit de jaren tachtig te hebben bekeken. 'Toen speelden er nog vier Limburgse clubs in de Eredivisie. Dat is nu onmogelijk, zowel sportief als financieel. Het samengaan van Fortuna Sittard en Roda JC is absoluut noodzakelijk om topvoetbal in Limburg te kunnen blijven spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen