Groen licht voor fusie Roda JC en Fortuna Sittard

Roda JC en Fortuna Sittard gaan vanaf komend seizoen als één club verder. De twee Zuid-Limburgse clubs smelten samen tot Sporting Limburg.

Groen licht voor fusie Roda JC en Fortuna Sittard

De fusieperikelen kwamen deze week in een stroomversnelling. De Stuurgroep Topvoetbal Zuid-Limburg eiste namelijk dat beide clubs zich definitief zouden uitspreken over de kwestie. Roda JC kwam dinsdag met een jawoord, Fortuna Sittard volgde een dag later. Voor de Eerstedivisionist was er nauwelijks een andere optie aangezien de KNVB had aangekondigd de licentie per 30 juni in te trekken.

Struikelblok voor de fusie vormde de schuldenlast van Fortuna Sittard. De Eerstedivisionist staat ruim vijf miljoen euro in het rood en voldeed daarmee niet aan de voorwaarde schuldenvrij op te gaan in de nieuwe club. Door verschillende (boekhoudkundige) maatregelen resteert een openstaande rekening van één miljoen euro. Dat bedrag is te laag om een fusie te laten stranden, zo luidt de conclusie.

Een claim van VVV-Venlo en MVV vormt echter mogelijk nog een hindernis. Als de provincie besluit te investeren in een fusieclub, dan staan de twee andere Limburgse clubs klaar om eenzelfde geldbedrag te eisen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen