Stichting Roda JC stemt in met Limburgse fusie

De fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard is een stap dichterbij gekomen. De Stichting Roda JC heeft ingestemd met een samensmelting van de Limburgse clubs.

Stichting Roda JC stemt in met Limburgse fusie

De Stichting Roda JC had nog niet naar buiten hoeven treden met een besluit, maar koos ervoor onder politieke druk duidelijkheid te verschaffen. 'Gezien vertrouwelijke informatie die ons heeft bereikt hebben we besloten onze beslissing nu kenbaar te maken', zegt Stichtings-voorzitter Jos Muller in De Limburger.

De zes leden van de stichting zaten niet op één lijn. Op basis van een nieuw businessplan voor de fusieclub stemden drie leden voor, twee tegen en één onthield zich van stemming. De twee tegenstanders hebben aangekondigd uit de stichting te stappen.

Met het jawoord is de fusie een stapje dichterbij gekomen. De Stichting Roda JC is een van de twee organen die z'n fiat moet geven aan een samensmelting met Fortuna Sittard. Stichting Administratiekantoor (STAK) moet nog instemmen met de plannen. Ook Roda-directeur Huub Narinx heeft nog niet zijn handtekening gezet onder het fusieverzoek.

De Stuurgroep Topvoetbal in Zuid-Limburg wil deze week definitief horen hoe Roda JC en Fortuna Sittard staan tegenover een fusie. 'De afloop is nu heel moeilijk in te schatten', zegt Sef Vergoossen tegen Voetbal International. De voormalig trainer is een van leden van de stuurgroep.

'De kans is 99 procent dat de fusie er komt, maar je weet het nooit', aldus Vergoossen. 'Als één partij overstag gaat, kan de rest snel volgen. Ik hoop nog steeds dat het gezond verstand zegeviert. Een fusie is de enige weg naar een gezonde toekomst voor beide clubs.' Fortuna Sittard heeft aangegeven te zullen instemmen met de fusie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen