Kesler: 'KNVB wil proces FC Limburg op gang brengen'

De KNVB probeert Limburgse voetbalclubs te overtuigen een fusieclub op te richten, bevestigde directeur betaald voetbal Henk Kesler.

Kesler: 'KNVB wil proces FC Limburg op gang brengen'

'We brengen een proces op gang om te kijken of we iets kunnen realiseren. Of we wellicht het fusieproces kunnen entameren', vertelde Kesler volgens het Limburgs Dagblad tijdens een door VVV-Venlo georganiseerd symposium in Roermond.

In Limburg voetballen vier profclubs: Roda JC in de Eredivisie, Fortuna Sittard, MVV en VVV in de Jupiler League. Logischerwijs komen Roda, Fortuna en MVV eerder in aanmerking voor een fusie dan VVV, gezien de geografische ligging van de vier clubs. De Venlonaren voetballen in het noorden van Limburg, de drie overige in het zuiden.

Namen van beoogde fusieclubs noemde Kesler niet. Wel vertelde de bondsbestuurder wat volgens hem een wenselijke fusie is: 'Drie clubs zou ideaal zijn. Maar als we met twee clubs kunnen beginnen, dan is dat prima. Dan schuift die derde club vanzelf later aan.'

'Wanneer je nu kijkt naar de omzet van de drie Zuid-Limburgse clubs bij elkaar, dan komt dat bedrag nog niet eens in de buurt van de omzet van een club als SC Heerenveen. Blijf je op deze voet doorgaan, dan worden het op termijn tweederangs clubs. Dat kan toch niet de bedoeling zijn in Limburg, de plaats waar het betaalde voetbal in Nederland geboren is?'

In het verleden is er al vaker gesproken over een samensmelting van Limburgse voetbalclubs. Maar de plannen voor een zogenaamd FC Limburg stuitten op veel verzet van supporters van de betreffende clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen