Fusieclub Limburg gaat spelen in stadion Roda JC

De fusieclub die ontstaat na het samengaan van Fortuna Sittard en Roda JC moet in de subtop van de Eredivisie gaan acteren. Die prestaties zullen vorm moeten krijgen in het stadion in Kerkrade. De accommodatie in Sittard zal plaats gaan bieden aan de jeugdopleiding van de nieuwe club.

Fusieclub Limburg gaat spelen in stadion Roda JC

Dit blijkt uit de rapportage van de Stuurgroep Topvoetbal in Limburg. Die instantie oordeelt dat een fusie tussen Fortuna en Roda noodzakelijk is om 'professioneel voetbal op niveau te kunnen blijven spelen in Limburg'. Het advies van de Stuurgroep is overgenomen door de beide besturen van de betrokken clubs.

Zowel Fortuna als Roda verkeert in financiële problemen. 'Beide clubs stevenen tijdens dit lopende seizoen af op een fors tekort en hebben per direct een nijpend liquiditeitsprobleem', zo valt te lezen in de rapportage van de Stuurgroep. 'Er zijn extra inkomsten nodig om dit seizoen af te kunnen maken.'

Vanaf volgend seizoen moet alles anders worden in Limburg, want dan al moet de fusieclub een feit zijn. De komende twee maanden zal een businessplan worden uitgewerkt. De ambitie is 'een club neer te zetten op subtopniveau met een nieuwe, eigen en brede Limburgse identiteit, die naast succes ook herkenbaarheid en allure uitstraalt'.

De wedstrijden van het eerste elftal zullen worden afgewerkt in het huidige stadion van Roda JC in Kerkrade. Sittard moet genoegen nemen met het huisvesten van de jeugdopleiding van de fusieclub. 'Ten aanzien van de locatie heeft de Stuurgroep verschillende opties onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat topvoetbal het beste kan plaatsvinden vanuit het Roda stadion dat met haar moderne faciliteiten en uitstraling hiervoor een goede locatie is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen