Roda JC dekt zich in tegen vertrek spelers na fusie

Roda JC heeft zich ingedekt tegen een uittocht van spelers wanneer de fusie met Fortuna Sittard daadwerkelijk een feit is. Maar bij de Eerstedivisionist zullen wel veel spelers vertrekken.

Roda JC dekt zich in tegen vertrek spelers na fusie

Volgens een Europese richtlijn is het zo dat werknemers zijn beschermd in geval van een overname of samensmelting van ondernemingen. Dat betekent dat ze zonder enige belemmering kunnen overstappen naar een ander bedrijf.

Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS, legt uit aan Voetbal International: 'De contracten eindigen dan van rechtswege, automatisch dus, ter voorkoming van dwangarbeid. Dat werknemers niet tegen hun zin ergens anders tewerkgesteld worden. Maar dat gaat alleen op als er een geheel nieuwe identiteit ontstaat, dus in deze situatie: dat beide rechtsvormen, te weten Roda en Fortuna, verdwijnen.'

'Maar wij gaan er vanuit dat de Stichting Roda JC zal blijven bestaan, en daar vallen de spelers van Roda onder. Dus de Europese richtlijn is in dit geval niet van toepassing voor de spelers van Roda. En bij Fortuna lopen alle spelerscontracten af, alleen Angelo Simone heeft een doorlopend contract. Voor hem geldt dit dus wel.'

Roda JC en Fortuna Sittard staan op het punt van fuseren, nadat uit onderzoek duidelijk is geworden dat zelfstandig doorgaan nagenoeg onmogelijk is. De kans is zeer groot dat beide Limburgse clubs volgend seizoen opgaan in één fusielub.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen