Speler van de Week: Sinisterra kijkt na heldenrol uit naar thuisduel met Marseille

Reacties

Dankzij de 22ste seizoenstreffer van Luis Sinisterra ontsnapte Feyenoord zondag aan puntenverlies en de 22-jarige Colombiaan mag zich nu clubtopscorer van de Rotterdammers noemen. De aanvaller is verkozen tot VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Sinisterra kijkt na heldenrol uit naar thuisduel met Marseille
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Feyenoord leek thuis tegen FC Utrecht af te stevenen op een gelijkspel, maar na 95 minuten en 21 seconden schoot Sinisterra de 2-1 binnen. 'Het was een heel belangrijke wedstrijd', reageerde de aanvaller na de wedstrijd bij ESPN. 'Ik hoopte de hele wedstrijd al op een goal, gelukkig is dat gelukt.' In deze eeuw scoorde Feyenoord geen enkele keer op een later moment de winnende treffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sinisterra mag zich door zijn winnende treffer tegen FC Utrecht nu alleen clubtopscorer van Feyenoord noemen. Tot zondagmiddag deelde hij die titel met Guus Til, die 21 doelpunten maakte in 43 officiële duels. Sinisterra speelde evenveel wedstrijden, maar heeft nu een goal meer achter zijn naam. Het was voor Arne Slot dan ook geen optie zijn goudhaantje in de slotfase van het duel met de Domstedelingen van het veld te halen. 'Ik wil niet zeggen dat ik hem nooit ga wisselen, maar hij was ook degene die bij twee van de drie grote kansen betrokken was', zei de Feyenoord-trainer tijdens de persconferentie.

Sinisterra liet weten een enorm goede band te hebben met Slot. 'De trainer praat heel veel met me. En we hebben een prima groep om jezelf te ontwikkelen', aldus de Colombiaan, die zich daarom uitstekend op zijn plek voelt in De Kuip. 'Ik ben hier heel gelukkig. Ik focus me nu volledig op Feyenoord, na het seizoen gaan we met de club en mijn zaakwaarnemer kijken wat het beste is.'

Maar eerst wacht nog de halve finale van de Conference League, waarin Olympique Marseille de tegenstander is. Donderdag komen de Fransen op bezoek in Rotterdam en Sinisterra kijkt uit naar de wedstrijd. 'Met het publiek hier zijn de Europese duels altijd heel speciaal.' Met name in Europees verband weet Sinisterra dit seizoen het net makkelijk te vinden: de teller staat al op tien treffers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

topvijf

Luis Sinisterra was afgelopen weekend niet de enige speler die werd beoordeeld met een 8. Mauro Júnior (PSV) en Jizz Hornkamp (Willem II) kregen hetzelfde cijfer als de Feyenoord-aanvaller en staan ook op het podium. Pol Llonch (Willem II) en Michel Vlap (FC Twente) completeren de topvijf.

Speler Club Cijfer
1. Luis Sinisterra Feyenoord 8,0
2. Mauro Júnior PSV 8,0
3. Jizz Hornkamp Willem II 8,0
4. Pol Llonch Willem II 7,5
5. Michel Vlap FC Twente 7,5

algemeen klassement

In het algemeen klassement behouden Noussair Mazraoui en Cody Gakpo de hoogste cijfers. Mazraoui kwam namens Ajax niet in actie tegen NEC, terwijl Gakpo als invaller te weinig minuten speelde om voor een beoordeling in aanmerking te komen. Ibrahim Sangaré (PSV) is drie plaatsen gezakt, terwijl ook Daley Blind en Dusan Tadic (beiden Ajax) geen goed weekend kenden.

Speler Club Gemiddelde
1. Noussair Mazraoui Ajax 6,98
= Cody Gakpo PSV 6,98
3. Orkun Kökçü Feyenoord 6,91
4. Jurriën Timber Ajax 6,84
5. Lisandro Martínez Ajax 6,83
6. Gernot Trauner Feyenoord 6,81
7. Ibrahim Sangaré PSV 6,80
8. Fredrik Aursnes Feyenoord 6,79
9. Luis Sinisterra Feyenoord 6,74
10. Olivier Boscagli PSV 6,65
11. Remko Pasveer Ajax 6,64
12. Mauro Júnior PSV 6,63
13. Marcos Senesi Feyenoord 6,53
= Owen Wijndal AZ 6,53
15. André Ramalho PSV 6,50
16. Daley Blind Ajax 6,49
17. Antony Ajax 6,47
18. Mario Götze PSV 6,46
= Lars Unnerstall FC Twente 6,46
20. Marcus Pedersen Feyenoord 6,45
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Sinisterra
Meer over Sinisterra
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.