Feyenoord pikt graantje mee van aanstaande transfer Sinisterra

Reacties

Luis Sinisterra blijft ook na dit seizoen actief voor Bournemouth. De Premier League-club staat op het punt de Colombiaanse vleugelspits definitief over te nemen van Leeds United. Ook voor Feyenoord is dat in financieel opzicht een kleine opsteker.

Feyenoord pikt graantje mee van aanstaande transfer Sinisterra
© Pro Shots

Sinisterra komt dit seizoen op huurbasis uit voor Bournemouth, nadat hij afgelopen seizoen met Leeds degradeerde uit de Premier League. In het shirt van The Cherries was de 24-jarige dribbelaar tot nu toe goed voor vier goals en drie assists in alle competities. De clubleiding heeft volgens The Athletic genoeg gezien en is bereid om de komst van de Colombiaan voor zo'n 23 miljoen euro definitief te maken. In de zomer van 2022 telde Leeds zelf nog 25 miljoen euro neer voor Sinisterra.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De verwachting is dat beide clubs de transfer van Sinisterra op korte termijn officieel maken. Dat is ook goed nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers lopen weliswaar een doorverkooppercentage mis doordat Leeds geen winst lijkt te maken, wel komt er een solidariteitsbijdrage richting De Kuip. Aangezien Sinisterra al op negentienjarige leeftijd naar Rotterdam kwam, geldt die voor vier jaren (tot zijn 22ste). Een snelle berekening leert dat dit een bedrag oplevert van circa vier ton.

Feyenoord zit sinds het vertrek van Sinisterra zelf verlegen om een buitenspeler met de individuele klasse van de Colombiaan. Nadat rechtsbenige linksbuiten zich na zijn overstap van Once Caldas was geacclimatiseerd in De Kuip, maakte hij met grote regelmaat het verschil voor de Rotterdammers. In het seizoen van de Conference League-finale scoorde hij 23 keer in alle competities, waarna hij transfereerde naar Leeds. Afgelopen zomer was er even sprake van een terugkeer van Sinisterra.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sinisterra
Meer over Sinisterra
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.