Sinisterra rondt recordtransfer naar Leeds United af

Reacties

Leeds United heeft Luis Sinisterra binnen. De aanvaller maakt de overstap van Feyenoord naar Engeland en tekent een contract tot medio 2027. Hij wordt met een transfersom van 25 miljoen euro, die via bonussen kan oplopen tot 30 miljoen euro, de duurste Feyenoorder aller tijden.

Sinisterra rondt recordtransfer naar Leeds United af
© Pro Shots

De transfer van Sinisterra raakte maandag in een stroomversnelling. De 23-jarige Colombiaan sloeg de reis naar Oostenrijk over om enkele 'persoonlijke zaken' af te ronden. Later die dag bleek het om de laatste formaliteiten van een transfer naar de Premier League te gaan. Bij Leeds United komt Sinisterra terecht bij de nummer zeventien van vorig seizoen.

Sinisterra maakte in de zomer van 2018 de overstap van Once Caldas naar Feyenoord. De vijfvoudig international kwam aanvankelijk niet uit de verf bij de Rotterdammers, maar dat veranderde na de entree van Jaap Stam. Uiteindelijk kwam Sinisterra tot 113 wedstrijden in het rood-wit. Daarin was hij goed voor 35 doelpunten en 29 assists. Leeds ziet in de Colombiaan de opvolger van Raphinha, die in de nadrukkelijke belangstelling van onder meer Arsenal, Chelsea en Barcelona staat.

Clubrecord
Met zijn transfer naar Leeds verpulvert Sinisterra het clubrecord van de duurste uitgaande transfer ooit bij Feyenoord. Dirk Kuijt spande jarenlang de kroon met zijn transfer naar Liverpool (achttien miljoen euro), maar daar gaat Sinisterra dus ruim overheen.

De transfers van Tyrell Malacia en Sinisterra hebben Feyenoord zo'n veertig miljoen euro opgeleverd, hoewel dat na aftrek van de kosten minder zal zijn. Met name van de Sinisterra-deal gaat een hap naar zijn oude club Once Caldas, plus de gebruikelijke fees voor de agenten. Maar alles bij elkaar opgeteld heeft Feyenoord nu zo veel geld, dat het in ieder geval de markt op kan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.