Speler van de Week: Giakoumakis komt in de buurt van Machlas-index

Reacties

Alsof één keer vier goals in een wedstrijd niet genoeg was, deed Georgios Giakoumakis het kunstje woensdag nog eens dunnetjes over. De spits van VVV-Venlo was eigenhandig verantwoordelijk voor de 4-1 zege op Vitesse. De Griek komt steeds dichter in de buurt van de cijfers van landgenoot Nikos Machlas.

Speler van de Week: Giakoumakis komt in de buurt van Machlas-index
© Pro Shots

Giakoumakis, die deze week uitgebreid aan het woord komt in de nieuwe VI, zei in december nog dat hij vergelijkingen met Machlas 'belachelijk' vond. 'Het gaat lekker, maar ga mij nou niet met Machlas vergelijken. Dat is belachelijk. We zijn allebei afkomstig van Kreta, geboren in Heraklion. Als jongetje heb ik hem in zijn nadagen staan toejuichen bij OFI.'

Toch gaan vergelijkingen met Machlas niet helemaal mank. De Griek scoorde in het seizoen 1997/98 in dienst van Vitesse liefst 34 keer en werd zo topscorer van de Eredivisie. Giakoumakis is hard op weg om die aantallen ook te halen. Machlas miste in de eerste negentien speelrondes twee wedstrijden. Hij stond na 21 speelrondes, toen hij negentien duels had gespeeld, op 22 goals.

© Pro Shots

De teller van Giakoumakis staat na woensdag op twintig goals uit negentien wedstrijden. Uitgerekend tegen Vitesse, de club die Machlas tussen 1996 en 1999 diende, deed de spits van VVV wat hij twee weken eerder tegen ADO ook al flikte: vier keer scoren. Vanuit alle hoeken en standen kreeg Giakoumakis de bal in het doel. Hij scoorde met drie kopballen, maar zijn derde goal was zonder twijfel het mooist. Na een pass van Zinédine Machach wipte de aanvaller de bal met één balcontact van afstand over doelman Remko Pasveer.

Twintig treffers na negentien wedstrijden voor een spits van VVV. Het is een droomseizoen voor Giakoumakis, die deze week in VI vertelde dat die twintig goals niet zomaar ergens vandaan komen. 'Toen ik hier voor het eerst in de trainerskamer kwam, zei Jay Driessen (assistent-trainer, red.): "Als jij dit seizoen niet twintig doelpunten maakt, dan heb je gefaald". Het zal ergens tussen grappig en serieus zijn bedoeld, maar hij prikkelde me zo. Wow, dacht ik, twintig goals… Is goed, ik doe het, zei ik.'

Topvijf

Dusan Tadic was als invaller nodig bij Ajax in de wedstrijd tegen Willem II en speelde uitstekend, maar zijn 8 is niet genoeg om Giakoumakis bij te houden. Machach was drie keer de aangever bij goals van de Griek tegen Vitesse en verdiende zo eveneens een 8. Giakoumakis is baas boven baas met een 9. Joey Veerman, die met SC Heerenveen uitblonk tegen Feyenoord, en Sander van de Streek, die FC Utrecht naar een zege op AZ schoot, completeren de topvijf van de midweekse speelronde.

Speler Club Cijfer
1. Georgios Giakoumakis VVV-Venlo 9
2. Zinédine Machach VVV-Venlo 8
3. Dusan Tadic Ajax 8
4. Joey Veerman SC Heerenveen 7,5
5. Sander van de Streek FC Utrecht 7,5

Algemeen klassement

Riechedly Bazoer voert het algemeen klassement ook na negentien speelrondes aan, ondanks de nederlaag van Vitesse bij VVV. PSV'er Philipp Max neemt de tweede plek over van Davy Klaassen, terwijl Owen Wijndal op de derde plek blijft staan. Tadic klimt dankzij de 8 van deze week logischerwijs in het klassement, terwijl Teun Koopmeiners juist zakt na de nederlaag tegen FC Utrecht. Onderin verdwenen Vitessenaren Pasveer en Danilho Doekhi uit de toptwintig.

Speler Club Gemiddelde
1. Riechedly Bazoer Vitesse 6,86
2. Philipp Max PSV 6,69
3. Owen Wijndal AZ 6,64
4. Dusan Tadic Ajax 6,61
= Davy Klaassen Ajax 6,61
6. Noussair Mazraoui Ajax 6,55
= Teun Koopmeiners AZ 6,55
8. Ryan Gravenberch Ajax 6,53
= Ko Itakura FC Groningen 6,53
10. Daley Blind Ajax 6,51
11. Antony Ajax 6,50
= Abdou Harroui Sparta Rotterdam 6,50
13. Andre Onana Ajax 6,49
14. Nicolás Tagliafico Ajax 6,48
15. Perr Schuurs Ajax 6,47
16. Olivier Boscagli PSV 6,46
17. Jacob Rasmussen Vitesse 6,42
= Václav Cerny FC Twente 6,42
19. Denzel Dumfries PSV 6,40
= Azor Matusiwa FC Groningen 6,40
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV
Meer over VVV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.