Giakoumakis: 'Ga mij nou niet met Machlas vergelijken, dat is belachelijk'

Reacties

Scoren tegen Ajax en Feyenoord lukte hem dit seizoen nog niet: Georgios Giakoumakis. Dinsdagavond probeert de aanvalsleider van VVV-Venlo wél toe te slaan tegen PSV.

Giakoumakis: 'Ga mij nou niet met Machlas vergelijken, dat is belachelijk'
© Pro Shots
Dit artikel verwijst naar een verhaal uit de kersteditie van VI. Bestel de extra dikke en luxe editie hier.

Ook als dat niet lukt kan de Griek terugkijken op een bijzonder sterk eerste halfjaar in Limburg. Met tien doelpunten bezet Giakoumakis de gedeelde tweede plaats op de topscorerslijst. Zijn moyenne doet denken aan dat van Nikos Machlas, die in het seizoen 1997/98 namens Vitesse zelfs Europees topscorer werd met 34 doelpunten.

'Het gaat lekker, maar ga mij nou niet met Machlas vergelijken. Dat is belachelijk', zegt Giakoumakis in een VI-verhaal waarin we diep ingaan op het succes van de Griekse spitsen in de Eredivisie. Ook Willem II'er Vangelis Pavlidis heeft al aangetoond dat scoren hem makkelijk afgaat, al is de aanvaller dit seizoen iets minder op dreef.

Machlas en Giakoumakis zijn met elkaar verbonden. 'We zijn allebei afkomstig van Kreta, geboren in Heraklion. Als jongetje heb ik hem in zijn nadagen staan toejuichen bij OFI.' Recent gaf Machlas aan dat hij speciaal voor Giakoumakis afstemt op de wedstrijden van VVV.

Overigens denkt de VVV-spits dat hij qua speelstijl meer weg heeft van een andere Griek die naam maakte in de Eredivisie. 'Ik lijk het meest op Anastasiou', vindt hij. 'Samaras was statischer, Machlas beweeglijker en sneller, Charisteas loerde meer op zijn kans. Anastasiou was altijd aanwezig in de zestien, lastig voor tegenstanders en had gevoel voor de juiste plek.'

In het verhaal over de Griekse spitsen spreken we ook uitgebreid met bondscoach John van 't Schip:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer G. Giakoumakis
Meer over G. Giakoumakis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.