VVV-wonderspits Giakoumakis is Mbappé en Haaland voorbij

Reacties

Georgios Giakoumakis heeft met zijn vierklapper tegen Vitesse een flinke sprong gemaakt in het klassement om de Gouden Schoen. De Griekse wonderspits van VVV-Venlo laat verschillende topaanvallers zijn hielen zien.

VVV-wonderspits Giakoumakis is Mbappé en Haaland voorbij
© Pro Shots

Giakoumakis bezet momenteel de vijfde plaats in het klassement voor de topscorers van Europa met dertig punten. Daarmee staat hij op een gelijk aantal met Cristiano Ronaldo. Bij het klassement om de Gouden Schoen is niet ieder doelpunt evenveel punten waard. Zo is een goal in de Eredivisie anderhalf punt waard, terwijl een doelpunt in een internationale topcompetitie twee punten oplevert. Zo staan Ronaldo met vijftien treffers en Giakoumakis met twintig goals allebei op een puntentotaal van dertig.

Door zijn vier doelpunten in De Koel tegen Vitesse laat de Griek ook topspelers als Kylian Mbappé en Erling Haaland achter zich. Zij staan op veertien competitietreffers en 28 punten in het klassement. In de toptien staan ook veel spelers uit de Scandinavische competities. Dat komt omdat de competities daar al afgelopen zijn.

Nikos Machlas
De laatste keer dat een Eredivisie-speler de Gouden Schoen won, was in het seizoen 1997/98. Destijds was het een andere Griekse doelpuntenmachine. Nikos Machlas vond dat seizoen 34 keer het net namens Vitesse. Een doelpunt in de Eredivisie was destijds nog goed voor twee punten in het klassement.

Bekijk hieronder de huidige toptien van het Gouden Schoen-klassement:

Speler Club Doelpunten Factor Punten
Robert Lewandowski Bayern München 23 2 46
Kasper Junker FK Bodø/Glimt 27 1,5 40,5
Amahl Pellegrino Kristiansund BK 25 1,5 37,5
Paul Onuachu RC Genk 22 1,5 33
Georgios Giakoumakis VVV-Venlo 20 1,5 30
Cristiano Ronaldo Juventus 15 2 30
Philip Zinckernagel FK Bodø/Glimt 19 1,5 28,5
Erling Haaland Borussia Dortmund 14 2 28
Kylian Mbappé PSG 14 2 28
André Silva Eintracht Frankfurt 14 2 28
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.