Krankzinnig: Griekse VVV-god Giakoumakis maakt er ook tegen Vitesse vier

Reacties

Er staat dit seizoen geen enkele maat op Giorgios Giakoumakis. De simpelweg niet te stoppen sensatiespits van VVV-Venlo was woensdagavond tegen hoogvlieger Vitesse goed voor zijn zeventiende, achttiende, negentiende én twintigste doelpunt van het Eredivisie-seizoen. Met zijn tweede vierklapper van deze jaargang deelde hij een ongekend pak slaag uit aan hoogvlieger Vitesse.

Krankzinnig: Griekse VVV-god Giakoumakis maakt er ook tegen Vitesse vier
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
4 - 1
Vitesse
Vitesse

Vitesse krijgt eigenlijk al het hele seizoen volop lof toegezwaaid, de Arnhemmers ontpopten zich de laatste weken zelfs als de belangrijkste uitdager van koploper Ajax. Links en rechts werd de ploeg van trainer Thomas Letsch zelfs al voorzichtig titelkandidaat genoemd, maar daar wilde de Duitser zelf niets van weten. 'Niemand die hier verwacht dat we met PSV en Ajax gaan concurreren, onze opdracht is de komende week van VVV en RKC te winnen. Dat is al moeilijk genoeg', zo sprak hij deze week nog tegenover VI.

Dat dat geen loze woorden waren, bleek woensdagavond in De Koel. En hoe. Bij rust keek Vitesse al tegen een 3-0 achterstand aan, en dat was voor 95 procent het werk van Giakoumakis. De overige 5 procent kwam op naam van Zinédine Machach, die twee keer een voorzet gaf waaruit het Griekse fenomeen de bal (prachtig) binnenkopte. In het uitduel met ADO Den Haag (1-4 winst, viermaal Giakoumakis) maakte hij nog zijn eerste kopgoal van het seizoen, waarna hij liet weten dat hij aan dat onderdeel veel werkt met spitsentrainer Frank Demouge, die lessen blijken dus echt goud waard.

Officieel was Machach kort voor rust overigens ook de aangever bij de 3-0, al moest er na zijn 'assist' nog heel wat werk gebeuren. Hij gaf de bal ver van het doel met zijn borst mee aan Giakoumakis, die bal vanaf de rechterpunt van het strafschopgebied schitterend in de verre hoek lepelde, achter een tevergeefs duikende Vitesse-keeper Remko Pasveer. Met zijn manier van juichen leek Giakoumakis trouwens te verklappen dat het een lucky was (zie foto hiernaast), maar dat deed niets af aan de schoonheid waarmee de bal binnenplofte.

© Pro Shots

De ruime achterstand was een vreemde gewaarwording voor Vitesse, dat tot woensdagavond pas dertien tegentreffers had geïncasseerd in achttien competitieduels, en daarmee de minst gepasseerde defensie van Nederland had. De bezoekers gingen na rust op jacht naar een comeback, de aanzet daartoe kwam er ook. Nadat smaakmaker Oussama Tannane met een kopbal en een knal van afstand al de lat had geraakt, was het na een uur raak via de halverwege ingevallen Armando Broja. VVV hield lange tijd met moeite stand, onder meer toen Tannane de bal (via de vingertoppen van VVV-keeper Thorsten Kirschbaum) tegen de paal schoot.

Nieuwe vierklapper
Maar net toen Vitesse écht op weg leek naar een slotoffensief, sloeg Giakoumakis doodleuk wéér toe met het hoofd, uit een corner van Vito van Crooij. Dat bleek uiteraard de nekslag voor de Arnhemmers, die nog lijdzaam moesten toezien hoe Giakoumakis een publiekswissel kreeg. Daarmee bleef de teller dus wederom op vier goals in één duel staan, zoals ook uit bij ADO dus het geval was.Tel daarbij op: een hattrick bij zijn debuut tegen FC Emmen, een dubbelslag tegen Willem II en zeven 'enkele goals' en je komt wat Giakoumakis betreft op twintig goals na negentien duels, een ongekende productie.

VVV-Venlo Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.