Sparta zoekt linksback: Bramall en Lima in beeld

Reacties

Sparta Rotterdam heeft de Portugese linksback Paulo Lima nog niet uit het hoofd gezet als mogelijke versterking, maar de ploeg van trainer Alex Pastoor kijkt ook bij Arsenal rond.

Sparta zoekt linksback: Bramall en Lima in beeld

Paulo Lima is terug naar zijn vaderland, terwijl Sparta uitzoekt of een transfer van de speler van Sporting Lissabon daadwerkelijk tot de mogelijkheden behoort. In de Engelse media werd Cohen Bramall aan Sparta gelinkt. De linkervleugelverdediger zou door Arsenal, waar hij de derde keus is voor die positie, uitgeleend worden aan de Kasteelclub. Begin dit jaar maakte het talent nog een bijzondere promotie van de Northern League Premier Division naar de Premier League.

Sparta zoekt nog driftig naar versterking voor de linksbackpositie. Nu Rick van Drongelen vertrokken is naar Hamburger SV en Sherel Floranus als rechtsback de plek van Denzel Dumfries inneemt, is de bezetting achterin op de flanken mager. 'Klopt, daar moet nog wat gebeuren', aldus Pastoor. 'Kenny Dougall is voorlopig de eerste optie als linksback. Achter Floranus hebben we niemand nu Janne Saksela geblesseerd is.'

Dinsdag maakte Sparta bekend dat het contract met middenvelder Deroy Duarte is verlengd tot medio 2020. 'Deroy is een talentvolle speler, waar veel potentie in zit', stelt Pastoor. 'Hij heeft het afgelopen seizoen veel minuten gemaakt in de Tweede Divisie, waar hij bewees over een goed inzicht en scorend vermogen te beschikken. Wij geloven erin dat hij dit op termijn ook in de Eredivisie kan laten zien, daarom zijn we tevreden om hem nog langer onder contract te hebben.' De Rotterdammers nemen mogelijk afscheid van Rick Ketting, die toestemming heeft gekregen om enkele dagen mee te trainen met Go Ahead Eagles.

Eerder verlengde Roy Kortsmit zijn tot medio 2018 lopende contract met een seizoen. De 24-jarige doelman is de eerste keus onder de lat van de Rotterdammers. Alexandro Craninx is tweede doelman en voormalig SC Cambuur-goalie Leonard Nienhuis (die al een tijdje meetrainde) is als ervaren nummer drie aangetrokken, omdat Michael Verrips is verhuurd aan MVV Maastricht. Sparta opent het seizoen zaterdagavond bij promovendus VVV-Venlo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.