Huntelaar en Cerny helpen Ajax voorbij Sparta

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn derde doelpunt voor Ajax gemaakt sinds zijn rentree in Amsterdam. Mede door een goal van de spits wonnen de Ajacieden zaterdag vriendschappelijk van Sparta Rotterdam: 3-1.

Huntelaar en Cerny helpen Ajax voorbij Sparta

De ploegen troffen elkaar op De Toekomst, het trainingscomplex van de Amsterdammers. Bij de ploeg van Marcel Keizer stonden een aantal reserves van afgelopen woensdag (derde voorronde Champions League tegen OGC Nice) binnen de lijnen. Zo speelden David Neres, Mitchell Dijks, Frenkie de Jong en natuurlijk Huntelaar.

Het was Vaclav Cerny die de score halverwege de eerste helft opende. Loris Brogno maakte vervolgens gelijk uit een strafschop, waarna Cerny kort na rust zijn tweede van de middag maakte met een van richting veranderd schot. Huntelaar zorgde niet veel later voor de 3-1. Benjamin van Leer voorkwam in het slot dat Sparta terugkwam in de wedstrijd.

Volgend weekend begint voor beide ploegen de Eredivisie. Ajax gaat op zaterdag 12 augustus op bezoek bij Heracles Almelo (aftrap 20.45 uur), terwijl Sparta Rotterdam dan eerder op de avond uit speelt tegen VVV-Venlo (aftrap 18.30 uur).

Startopstelling Ajax: Van Leer; Zeefuik, Dankerlui, Bergsma, Dijks; Eiting, De Jong, Mazraoui; Neres, Huntelaar, Cerny.

Startopstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit; Floranus, Breuer, Chabot, Bambock; Dougall, Sanusi, Spierings; Brogno, Volas, Alhaft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.