Sparta reageert namens Beugelsdijk en Meijers op gokophef

Reacties

Sparta Rotterdam heeft vrijdag gereageerd op het nieuws over onder anderen Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers, die genoemd worden in een onderzoek naar de illegale gokwebsite Edobet. De club uit Rotterdam voelde zich genoodzaakt om een statement naar buiten te brengen nadat het Algemeen Dagblad het nieuws naar buiten bracht.

Sparta reageert namens Beugelsdijk en Meijers op gokophef
© Pro Shots

In een onderzoek naar Edobet komen Beugelsdijk en Meijers opnieuw naar boven. Beugelsdijk zou zich op 13 april 2017 zelfs ingekocht hebben in het illegale gokbedrijf, na het beëindigen van zijn professionele loopbaan zou hij aandelen van Edobet krijgen. Hetzelfde geldt voor zijn boezemvriend Meijers, destijds zijn ploeggenoot bij ADO Den Haag en nu bij Sparta.

'De club heeft met beide spelers gesproken en zij hebben aangegeven dat de geïnvesteerde bedragen uitsluitend bedoeld zijn als voorlopige belegging ná hun actieve voetbalcarrière', reageert Sparta. 'Beiden hebben aangegeven op dit moment geen aandeelhouder te zijn in het inmiddels opgeheven bedrijf. Sparta Rotterdam heeft geen betrokkenheid bij de genoemde opgeheven website. Ook waren genoemde spelers niet in dienst bij Sparta ten tijde van de investeringen.'

Beugelsdijk werd eerder ook al in verband gebracht met andere overtredingen van de gokwet. De verdediger zou eind vorig seizoen bewust een gele kaart gepakt hebben, meldde de NOS destijds. De verdediger van Sparta sprak de beschuldigingen echter tegen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer T. Beugelsdijk
Meer over T. Beugelsdijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.